Anzy-le-Duc – Outre-Loire

Dag: 41 datum 24 juli 

Kilometers: afstand 20,6 – totaal afgelegd 872

Zo wat een avond, wat een dag vandaag. Na afscheid van de gastvrouw op weg naar Marcigny voor de eerste stop.

Route vandaag:

We moesten een klein stukje terug om op onze route te komen, daarna ging het vlot in de richting. Aangekomen in Marcigny had ik al snel een terrasje gevonden, wat te drinken besteld en gewacht op Joop & Hermien. Na hun aankomst ging ik opzoek naar een bakker, voor een stokbrood en wat lekkers bij de koffie, ja want ik had wat te vieren. We hebben met z’n drieën zitten genieten van tarte de flan. Na een pauze van een drie kwartier, gingen ieder ons weegs. Het eerste stuk tot na de brug over de Loire, was eigenlijk saai en vervelend, een weg met veel verkeer. Later op een weg welke beschreven stond als een rustige weg, was het ook best druk. Gelukkig was er ook nog een stuk binnenweg en een jaagpad langs een kanaal. Zoals kunt lezen onder het punt weer, het was vrij zonnig, geen wind, maar wel af en toe een stuk met wat schaduw. Het overnachtingsadres lag wel weer eens bergop, omdat ik niet precies wist waar ik moest zijn, heb ik Joop gebeld, met de vraag waar is het. Hij stond aan de straat met de gastvrouw. Vandaag een klein leuk boerenhuisje, een leuk gastvrouw, een met plezier in het zijn van gastvrouw. We hebben weer heerlijk gegeten, als voorgerecht kregen we een groene salade met kleine blauwe bloemetjes, courgettesalade en een salade van boontjes met tomaatjes, hoofdgerecht was boeuf bourguignon met spriaalpasta en gekookte wortelen, toen de keuze uit fromage blanc (kwark) of kaasplank en als toetje een taart van bladerdeeg met kleine pruimen. De gebruikte producten, kwamen of uit eigen tuin, of van iemand uit de buurt.
De rest van de avond zijn we bezig geweest om te kijken, waar heen morgen, de weg was het niet, het onderdak was het probleem.

Routeoverzicht:

Anzy-le-Duc (Le Lac) – Marcigny – Chambilly – Saint-Loup – Les Brenoms – Outre-Loire

Weer:

Zonnig, geen wind – 33 graden

Opmerking:

 

1 Comment

Filed under De Tocht

One Response to Anzy-le-Duc – Outre-Loire

  1. Desiree

    Het water loopt me iedere keer in de mond. Behalve een goede gastvrouw moet de gastvrouw ook een goede kokkin zijn hahaha. Goede nacht en zet um op morgen! Groetjes Desiree

Geef een reactie