Aubigny-Les Pothées – Wasigny

Dag: 13 datum 26 juni

Kilometers: afstand 22,1 – totaal afgelegd 280

Gisteravond kreeg ik geen verbinding met internet, dus maar verder gegaan met de planning voor de komende dagen. Deze morgen weer begonnen met een uitgebreid ontbijt (onnatuurlijk Frans). Route vandaag:

Wat ik gisteren omhoog was gelukkig ook weer omlaag, maar niet getreurd na de bocht lag alweer de volgende bult en de volgende. Ook vandaag ging het weer door hetzelfde landschap als gisteren weilanden, al of niet met koeien, geen koeien dan lagen er wel grote pakken hooi. Afgewisseld door wat bos, groot bos. Af en toe denk ik heb het te pakken, dan gaat het stijgen geweldig en even later kom ik niet omhoog.
Liep vandaag, weer door hetzelfde heuvellandschap, alleen worden ze minder hoog. Heb wel via allerlei kleine paadjes geslopen, waarbij ik hier en daar wat oversteekplaatsen voor everzwijnen heb gezien, ik denk dat Asterix en Obelix op reis zijn. Toch kom je ook hier Nederlanders tegen, ik ontmoette een echtpaar op de fiets, onderweg vanuit Nederland langs de kust tot aan Calais en nu het binnenland in, in de richting van de Moezel. Aangekomen in Wasigny, heb ik contact opgenomen met de eigenaar van het onderdak, Jos een Brabantse schapenboer. Had dit met hem afgesproken, hij heeft namelijk zijn verblijf op een aantal kilometers van de route en hij pik de pelgrims op. Aangekomen bij het onderdak eerst even wat gedronken, daarna onder de douche en mijn spullen ingeleverd voor de was. Toen werd het tijd voor mijn dagelijkse werkzaamheden, GPS uitlezen en blog bijwerken. Voor het eten, werd ik over het bedrijf rond geleid door Mike, een jonge man uit Tilburg, die een tijdje bij Jos verblijft.
Het eten was vegetarische en alles kwam uit eigen tuin.

Routeoverzicht:

Aubigny-Les Pothées – Fontaine Olive – Librecy – Signy-L’Abbaye – Maison Forestière Des Quatre Frères – Lalobbe – Wasigny

Weer: Zonnig – 22 graden

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Aubigny-Les Pothées – Wasigny

  1. Tilly

    Het lopen is net als het leven met pieken en dalen.

  2. Hoi Theo,
    Leuk te lezen dat het allemaal vlot gaat en dat je leuke onderdak hebt. Jammer dat er nog steeds geen foto’s te zien zijn van jou onderweg zijn.
    Bon route et ultreia…..

Geef een reactie