Bains – Combriaux

Dag: 54 datum 6 Augustus

Kilometers: afstand 13,7 – totaal afgelegd 1095
Hoogtemeters: stijgen 437 – dalen 432 – hoogste punt 1214

Het werd vandaag weer een kort traject, maar ik heb onderdak. Het ontbijt was beter dan het avondeten, eigengemaakte “Fromage Blanc – kwark”, met melk van eigen koeien en ik heb mijn (jam)potje deze keer gevuld met een confituur van peren.

Route vandaag:

Na het ontbijt was het tijd om, om te hangen en op weg te gaan. Terug in Bains, eerst maar even gepind, kaas en brood gekocht. Toen op weg via de variant naar de hoofdroute, ergens onderweg moest ik een aantal meters terug, omdat er een “cow-girl” aankwam met 71 melkkoeien. Het landschap is hetzelfde als gisteren, weilanden en bossen. Zoals ik hierboven aangaf, ging het aardig omhoog, dat viel wel mee, het ging geleidelijk, het afdalen was iets minder, hier en daar ging het over steile paadjes met keien en rotsblokken. Het afdalen is daarom vermoeiender dan het stijgen, zeker met al die keien en als het soms een waterstroompje is. In Saint-Privat-D’Allier, op z’n anderhalve kilometer voor het einddoel van vandaag, een langere pauze genomen. Na de pauze werd tijd om het laatste stukje te doen, maar de laatste loodje wegen het zwaarst. Het ging fors omhoog en ook nog even omlaag, via een smal keienpaadje. Op dit moment zit ik in een gîte d’etape, de eigenaars zijn een Frans-Engels echtpaar, ik heb er heerlijk gegeten een tomatensalade met feta en olijven, hoofdgerecht kip met linzen en groenten en als toetje een Engelse broodpudding met rum-rozijnenijs. We zijn op dit moment met 5 wandelaars aanwezig, een Spaans echtpaar, een Duitser en een Zwitser.

Routeoverzicht:

Bains (Jalasset) – Fay – Le Chier – Saint-Privat-D’Allier – Combriaux

Weer:    

Zonnig – 23 graden

Opmerking:

 

Leave a Comment

Filed under De Tocht

Geef een reactie