Baye – Sézanne

Dag: 20 datum 3 juli

Kilometers: afstand 20,4 – totaal afgelegd 452

Deze morgen weer aan tafel met een twaalftal personen, waar onder 5 mannen. Een ontbijt op zijn Frans, grote kom met thee of koffie met veel melk, stokbrood met confituur of smeerkaas. Na vele “Bon Route en Bon Courage” weer op weg.

Route vandaag:

Ik had gistermiddag al een mooi paadje gevonden naar Baye Gare, waar ik de route weer op kon pakken, daarna ging het verder over het oude spoorweg tracé, dit is aangenaam lopen. Toen kwam ik aan een punt waar in het boekje stond na de sloot, ik nam dit te letterlijk, dus over de sloot tegen een steil helling omhoog. Bovenaan gekomen, keek ik het weggetje af en als ik dertig meter verder was gelopen was daar gewoon een plek waar de sloot normaal over kon. Via een paar kleine dorpjes in richting van Sézanne. De route ging voornamelijk langs of door graanvelden, af en toe ook langs bosranden. Kom ik door een dorpje, langs een school, daar tegenover was een bankje, tijd voor een rust, word er vanaf de overkant gevraagd of ik misschien water nodig heb. Vers water is altijd meegenomen, ik werd voorzien van een nieuwe vulling water en ik heb gelijk gebruik kunnen maken van het toilet. Het routeboekje gaf aan dat ik een mooie vergezicht zou krijgen, met een blik op  Sézanne, ja dat klopt, maar dat houd wel in dat je daarvoor wel eerst omhoog moet. Via wat wijnvelden kwam ik  Sézanne binnen, opzoek naar mijn onderdak, weer eens wat anders, vandaag verblijf ik in een bejaardentehuis, wat geleid wordt door nonnen.

Routeoverzicht:

Baye – Saint-Prix – Soizy-Aux-Bois – Chapton – Lachy –  Sézanne

Weer:

Zonnig –  29 graden

 

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Baye – Sézanne

 1. Hans

  Hoi Theo,
  Leuk om te lezen allemaal en inderdaad mooie foto’s.
  Het gaat je zo te lezen allemaal prima af.
  Groetjes

  Hans

 2. Jos Z

  Hoi Theo, fijn om te lezen dat je route`s prettig verlopen , Ik heb je een weekje niet kunnen volgen omdat ik lekker op het strand in Kos gelegen heb, terwijl jij elke dag weer je route loopt. maar vanaf nu ga ik je weer elke dag volgen, succes, Theo.

Geef een reactie