Cajarc – Varaire

Dag: 66 datum 18 Augustus

Kilometers: afstand 26,6 – totaal afgelegd 1383
Hoogtemeters: stijgen 664 – dalen 449 – hoogste punt 369

Deze morgen eens gelet op de tafelmanieren van Fransen, zij gebruiken geen ontbijtbordje, brood op tafel, sommige snijden, andere breken hun stokbrood, confituur wordt uit het potje gehaald met een theelepeltje, soms wordt het in de koffie gedoopt, af en toe wordt het daarna afgelikt en bij de volgende keer weer in hetzelfde pot gebruikt. Ik had geluk er stond aan mijn kant een ander potje met confituur. Ze smakken en slurpen. Ik had weer geluk er was ook cornflakes en yoghurt.

Route vandaag:

Ik was laat weg, had wat darmproblemen. Het stadje uit was aangenaam, niet gelijk de hoogte in, na drie kilometer begon er weer een beklimming het dal van “Le Lot” uit. Hier begonnen ook de bossen, ik heb vandaag voornamelijk door bossen met eikenbomen gelopen, omzoomd door muurtjes van stenen, als in Engeland, “Dry-stonewalling”, soms wel eens een weiland of een akker, maar wel altijd bos. Dorpjes waar ik door of langs kwam hadden een naam met “Mas” of “Pech”. Voor mij ook pech, het duurde een 17 kilometer, voor ik in een plaatsje kwam waar een barretje was. Even op mijn gemak wat gedronken en een stukje tarte tutti frutti genomen. daarna via weer bos naam mijn eindbestemming voor vandaag. De Gîte d”Etape Clos des Escoutilles is van een Nederlands echtpaar, zeker weer eens Nederlands kunnen spreken. De Gîte is een annex aan het huis, met mooie kamers, goed sanitair, een grote verblijfskeuken. Ik heb eigenlijk op z’n Hollands gegeten, al was het buitenlands. Een heerlijke tomatensoep met rijst en ballen, couscous met ratatouille en een Griekse salade, het toetje was fromage blanc met lange vingers, iets bevroren, met een laagje vers fruit van frambozen en aardbeien. De groenten en het fruit uit eigen tuin.

Routeoverzicht:

Cajarc – Gaillac – Saint-Jean-de-Laur – Mas-Del-Pech – Bories – Mas-de-Palat – Limogne-En-Quercy – Pech Canot – Varaire

Weer:

Zonnig, met af en toe wat bewolking- 25 graden

Opmerking:

Voor alle volgers, zeker die van Facebook, als je een reactie hebt, plaats die dan op mijn Blog, dan kan eenieder het lezen. Er zijn mensen die niet op Facebook zitten. Sommige reactie(s) zijn de moeite waard om gelezen te worden.

 

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Cajarc – Varaire

  1. Joop van Essen

    Heb je geslapen bij het Nederlandse echtpaar?Wij hebben daar koffie gedronken.Inmiddels zijn wij weer in Vaassen en zullen jouw verslagen blijven volgen .Groeten van Hermien en Joop.

  2. Ingrid Tromp

    Hai Theo, ja ja, die Fransen zijn rare snuiters. Wees maar blij dat de Camino niet in China loopt: die zijn nog veel erger!

    Nog heel veel succes enneh… blijven bloggen, want het is voor ons ook elke dag een belevenis!
    Groeten, Ingrid Tromp (Budel)

Geef een reactie