Chablis – Cravant

Dag: 27 datum 10 juli 

Kilometers: afstand 25,2 – totaal afgelegd 623

Na zo’n nare rare avond, ik heb nog geprobeerd via Internet op m’n telefoon te luisteren, tot het beltegoed op was. Begin er toch ééntje een paar bomen om te zagen. Gelukkig had ik m’n klein rood doosje bij (bedankt defensie). De Duitsers begonnen om half zeven te leven. Ben ook maar opgestaan en gelijk vers stokbrood gehaald.

Route vandaag:

Na het ontbijt vertrokken de Duitsers al snel, na “Gute reise en Buen Camino”, waren ze weg, zij nemen een andere route, naar hetzelfde doel, maar wat langer. Daarna heb ik op mijn gemak mijn rugzak, maar weer eens volgeladen. Omdat ik al naar de bakker was geweest, wist ik hoe mijn dag zou beginnen, jack aan, regenhoes om de rugzak en poncho aan. Via de Tabac, daar waar in Frankrijk bijna alles kunt kopen, beltegoed voor m’n telefoon aangevuld. Op weg, ik blij dat ik Chablis uit kon, ik ken maar één iemand die van Chablis hield, Fransje Kuijten. Het miezerde toen ik begon en het miezerde toen ik ophield. Het was een heuvelachtig traject, maar met goed te lopen wegen en paden, wel niet altijd, ook hier hebben ze van die plak modder. In het eerste heb ik bij de “Mairie” onder een afdakje mijn pain de chocolat opgegeten, daar was het tenminste droog. Dorpje uit, heuvel af, ligt in de verte een leuk kerkje, ik voelde, letterlijk en figuurlijk alweer nattigheid. Dan moet je er langs, maar eerst wel een dal in en daarna het dal uit. In Saint-Cyr-Les-Clones, was er een bakker, iets lekkers gekocht en heerlijk opgegeten, was ik ook wel aan toe. Hierna kon de tweede helft eigenlijk niet meer stuk, nog een klein heuveltje omhoog en daarna al één maar omlaag. In Cravant, naar het hotel “Les Lilas des 2 ponts”, dit is een chauffeurshotel, volgens het boekje, het slaapgedeelte bevindt zich in een oud herenhuis. De avondmaaltijd, was een grootte tafel en aanschuiven graag, Voorgerecht een groene salade met een soort worst, hoofdgerecht kalkoen met rode paprika crème saus met spaghetti en als toetje crème brûlée, met stokbrood en water. Mijn tafelgenoten waren typische chauffeurs, goed gespierd en rondbuikig.

Routeoverzicht:

Chablis – Courgis -Préhy – Saint-Cyr-Les-Clones – Cravant

Weer:

Nat en nog eens nat – 15 graden

Opmerking:

Ik schreef eerder al dat ik in het wijkblad Coevering stond, hierbij een link naar het hele artikel, klik hier.

3 Comments

Filed under De Tocht

3 Responses to Chablis – Cravant

 1. Con

  Dat met die poncho had ik woensdagmorgen. Maar al met al viel het met de regen toch wel mee. En nu moet de paraplu op in verband met de zon. (30 graden).

  De verhalen en foto’s zijn leuk. Succes met je resterende km’s.
  Tot over 1800 km 😉 Grt Con

 2. Desiree

  Wow die Theo echt gaaf! Ben benieuwd naar wat erin het rode doosje zit, oordoppen misschien? En het verhaal achter de Chablis? Ga heerlijk door met vertellen over het eten wanr ik eet met je mee. Thanksss voor je dagboeken ik lees ze met heel veel plezier. Zet um op, we denken aan je!

  • Theo de Jongste

   Helemaal correct, ik vond ze net voor mijn vertrek samen met mijn fluitje en seinkaart, ik dacht te weet maar nooit. Leuk dat je reageert, ik zal doorgaan met schrijven.

Geef een reactie