Château-Porcien – Bazancourt

Dag: 15 datum 28 juni

Kilometers: afstand 22,1 – totaal afgelegd 343

Gisterenavond genoten van een uitgebreide maaltijd, welke wortelsalade met een stuk quiche, spiraalpasta met gesmolten kaas en sucadelapjes, als toe een stuk chocoladetaart met vanillesaus. Dat alles voor maar 12 euro. Na deze maaltijd terug naar mijn onderkomen, om mij voor te bereiden op vandaag.  

Route vandaag:

Vanmorgen geen uitgebreid ontbijt, maar pain de chocolat, van de bakker. Een pain de chocolat, heb ik overgenomen van een andere pelgrim (Skippy), at ook elke morgen een pain de chocolat. Het ging vandaag ik door de graanschuur van Frankrijk, heb alleen, bijna alleen maar graanvelden gezien, hier en daar een suikerbietenveld. In het eerste dorpje waar ik doorkwam, maakte ik een stop op de trappen van de Mairie (Gemeentehuis), gaat de deur achter mij open en vraagt een mevrouw aan mij of ik een pauze maakte en of ik soms naar het toilet wou of iets te drinken wou hebben, in eerste instantie zei ik nee, later heb ik er toch gebruik van gemaakt. Hier heb ik ook mijn eerste “lachende koe” opgegeten, dit is een uitdrukking van iemand met wie ik jaren geleden op vakantie ben geweest, zij wou in Frankrijk allen maar lachende koe op haar brood. Na deze pauze, was het nodig dat ik mijn raincover over mijn rugzak deed, het begon wat te regenen. Later moest ik ook mijn jas nog uit mijn rugzak halen, er kwam meer regen dan ik met mijn t-shirt kon verdragen. Verder ging het door het glooiende landschap, met af en toe een klein heuveltje. De planning was dat ik in een klein dorpje na Bazancourt zou overnachten, maar na contact te hebben gehad met de beheerder van de gemeenteherberg, die mij vertelde dat dit weekend de gemeentherberg gesloten was, zodoende werd ik doorverwezen naar Bazancourt. Ik bivakkeer nu bij particulieren.

Routeoverzicht:

Château-Porcien – Avançon – Saint-Loup-En-Champagne – L’Ecaille – Bazancourt

Weer:

Zwaarbewolkt met regen,  – 19 graden

Leave a Comment

Filed under De Tocht

Geef een reactie