Combriaux – La Clauze

Dag: 55 datum 7 Augustus

Kilometers: afstand 26,5 – totaal afgelegd 1121
Hoogtemeters: stijgen 889 – dalen 706 – hoogste punt 1108

Route vandaag:

Het was weer raak, net als al eerder, dorp uit en het ging weer omhoog, gelukkig niet voor lang. Dit was te vroeg gejuicht, daarna ging voor een viertal kilometer heftig omlaag, over een pad met grote kiezelkeien en rotsblokken. Het was opletten en uitkijken waar je je voeten neer moest zetten. Het was vandaag van het ene plateau naar het andere, dat ging dus gepaard met afdalen en klimmen. Na 5 kilometer was ik in Monistrol-D’Allier dus even bijkomen, wat drinken en verder, want het ging ook weer een kleine 5 kilometer omhoog, maar hier was het pad wat beter te belopen. Na de hoogte te hebben overwonnen, tijd om maar even te lunchen, langs de kant van de weg op een zachte steen. Ik was eraan toe, maar het was simpel stokbrood met smeerkaas en perenconfituur. Na de lunch ging het goed voorruit, de weg was mooi vlak, met hier en daar wat meters omhoog of omlaag. Om Saugues te bereiken ging het weer wat naar beneden. In Saugues een stop ingelast, wat gedronken en een omeletje gegeten, want het duurde nog even voor ik er was. Uiteindelijk kwam ik in La Clauze aan, in Gîte werd ik ontvangen door de gastvrouw, kreeg de opdracht om mijn schoenen buiten neer te zetten en werd gelijk naar de kamer begeleid en kreeg te zien waar het toilet was en de badkamer. Na gedoucht te hebben was het al tijd voor het diner, niet al te bijzonder, een witlofsalade, een aardappelschotel met kaas en worst en het toetje was een stuk appeltaart met een blader-deegbodem, gevolgd door koffie of thee. Ik vond de worst en de aardappelschotel aan de flauwe kant, het had wel wat meer gekruid mogen zijn. De Gîte was vol, een Frans gezelschap van vijf personen en ik.

Routeoverzicht:

Combriaux – Pratclaux – Monistrol-D’Allier – Escluzels – Montaure – Vernet – Rognac – Saugues – Le Pinet – La Clauze

Weer:    

Zonnig, later werd het bewolkt, er vielen ook wat druppels, maar te weinig om te stoppen – 23 graden

Opmerking:

3 Comments

Filed under De Tocht

3 Responses to Combriaux – La Clauze

 1. Franz

  Ja Theo,ook een simpele maaltijd doet je maag vullen….

 2. Con & Thea

  Hoi Theo
  Rosa heeft je foto’s gezien. Ze is er erg van onder de indruk. Knap dat je dat aandurft. Probeer het vol te houden en een goede reis verder. Daar sluiten wij ons bij aan. Liefs uit Rucphen

 3. Kuijten

  Dag pèlerin Theo, ik ben vanaf Le Puy en Velay geadresseerde geworden van jouw blog.
  Ik lees regelmatig dat wat ik mij nog goed herinner, nl. het heuvellandschap van het gebied enige weken voorbij Le Puy. Dat was nog eens afzien ! Hou je taai. Ik ga nu mijn schoenendoos doorzoeken want de namem St Jacques d’ Allier en Saugues komen me bekend voor. Dan ga ik dit bericht verzenden, althans pogingen daartoe doen. Enige dagen geleden raakte ik het spoor bijster, maar de aanhouder wint anders komt men niet in Compostella.
  Groeten
  Frits

Geef een reactie