Conques – Livinhac le Haut

Dag: 63 datum 15 Augustus

Kilometers: afstand 24,8 – totaal afgelegd 1303
Hoogtemeters: stijgen 897- dalen 940- hoogste punt 584

Goed geslapen bij de paters, zeker na al die complimenten, men is er verbaasd over dat je uit Nederland bent komen lopen. Het ontbijt was niet zo massaal bezocht als het avondeten, het waren vooral die mensen die van Conques startte of verder gaan. Ook bij het ontbijt van dat lekker grove brood en ook fromage blanc, voor mij met cornflakes.

Route vandaag:

Eten op, tijd om te gaan, maar wel eerst regenhoes plaatsen, het was druilerig. In Conques bij de bakker nog even een stokbrood meegenomen voor onderweg. Om Conques uit te komen ging het eerst een 50 hoogtemeters naar beneden over een steil weggetje met van die grote kiezelstenen en zeker als ze nat zijn. Beneden gelijk een riviertje oversteken, over een oude brug, voor pelgrims. Daarna begon de beklimming, 350 hoogte meters over een afstand van 3 kilometer. Dit ging over smalle paadjes, kris-kras omhoog, het einigde op een stuk met hei. Het ging zo de rest van de dag omhoog en omlaag, door bos en weilanden, met af en toe mooie vergezichten. In Prayssac, was er door een pelgrim een koffiepunt ingericht, gewoon simpel een oude molensteen op een standaard, met boomstammen bankjes gemaakt, hij had dus koffie aanmaaklimonade, soep en koek. Je werd geacht een bijdrage te geven. Bij het vertrek werd ik door de pelgrim uitgezongen dmv het lied Ultrea (een pelgrimslied). Uiteindelijk kwam ik Livinhac le Haut aan, hier gemeld bij de gîte d’etape, kreeg een kamer toegewezen, ik kon kiezen uit twee bovenbedden van de twee stapelbedden. Ben eerst maar wat gaan drinken, hier was ik hard aan toe. Daarna maar gaan douchen, zodat ik om zeven uur kon gaan eten. Het was vandaag een menu de Pelerin, de keuze was, een salade of vlees (paté en drie schijfjes worst), een gekonfijte eendenbout met frites, kaas en als nagerecht ijs, vruchtensalade of fromage blanc. Na het eten, kon ik nog mijn blog bijwerken, voor het slapen gaan.

Routeoverzicht:

Conques – Les Bréfinies – Prayssac – Roumágoux – La Bessernoits – Peyrebrune – Agnac – Saint-Roche – Livinhac-le-Haut

Weer:

Miezer regen, met later af en toe wat zon en later op de dag bewolkt met een nijging naar regen- 20 graden

Opmerking:

 

4 Comments

Filed under De Tocht

4 Responses to Conques – Livinhac le Haut

 1. Franz

  O !!! Dan was ik een paar dagen geleden te voorbarig om te zeggen dat je op de helft was.
  Nu dan succes met de tweede helft van de camino ….

 2. jack en loes

  Ik hoop toch echt dat je binnenkort mooi weer krijgt! Gr en veel liefsja

 3. Rob Muller

  Theo, nogmaals. Ik heb diep respect voor je. Je weet dat, uit de tijd dat wij met elkaar te maken hadden, ik dit nooit van je verwacht zou hebben.

 4. Jan en Grad

  Blijf aftellen 😉

Geef een reactie