Flogny-la-Chapelle – Chablis

Dag: 26 datum 9 juli 

Kilometers: afstand 25,5 – totaal afgelegd 598

Gisteren na het bijwerken van mijn Blog, ben ik teruggegaan naar mijn onderkomen en nog naar het enige restaurant van het dorp geweest om wat te eten, het was een pizzatent, de pizza smaakte goed. Deze morgen dacht ga lekker stokbrood kopen, bij een van de twee bakkers, die gisteren gezien had, de ene was denk ik voor altijd gesloten en de andere was nog dicht.

Route vandaag:

Dus maar op weg, jack aan, regenhoes over de rugzak, het miezerde, dorp uit en weer eens, een stuk langs een kanaal, “le Canal de Bourgogne”. Na drie kilometer werd tijd om mijn poncho om te doen, het was afgelopen met zachtjes regenen, ik heb het nog niet onder de knie, hoe dat ik het makkelijkst mijn poncho kan aandoen. Eigenlijk wil ik dit ook niet leren. Eindelijk kon ik weer verder, dan blijk na tien minuten dat het niet nodig was, maar ja, dan alweer halte houden. Nee, dan maar wachten tot de eerste stop, die vond ik in eerst volgende plaatsje, ik denk een soort bushalte. Hier was ook tijd om even te ontbijten, poncho op te bergen, niet op zijn normale plaats, maar aan de onderkant van de rugzak, je weet maar nooit. Na de rust ging het verder heuvel op, heuvel af, maar wel gelijkmatig. Het was een open landschap met mooie vergezichten, hoofdzakelijk graanbouw. Na een tweede stop, ik liep in het open veld, begint het toch opeens te gieten, nu kon ik wel mijn poncho gevonden krijgen en ook omdoen. Langzaamaan veranderde de graanvelden in wijngaarden, ik kwam ook al in de buurt van Chablis. Ik ging de berg af met zicht op Chablis, ik denk dat is een mooie foto waard. Na het maken van de foto, kijk om me heen en denk waar is mijn poncho, die had een tijdje terug, terug geklapt over mijn rugzak. Het was nodig, er kwam toch een bui aan en volgens mij is die deze dag ook niet meer gestopt. In Chablis aangekomen, opzoek naar het adres van de parochieherberg, stop ik op een hoek van een straat, word er geroepen naar mij dat het de goede straat is. Achter mij kwamen twee rode poncho’s en namen mij mee. Het was een Duits echtpaar, die in dezelfde herberg sliepen. Zij zijn onderweg vanuit Trier naar Santiago de Compostela, zij doen dat voorlopig ieder jaar een stuk, in drie weken tijd. Mijn spullen binnen afgeladen, wat gedronken, ben ik opzoek gegaan om wat te eten en een plek met WiFi, WiFi wel gevonden maar geen juiste code en dat op meerdere plaatsen. Terug in de herberg, maar gegeten, wat ik nog overhad en wat er nog stond van voorgangers. De Duitser ging opzoek in Chablis naar een plek waar hij mogelijk naar het voetbal kon gaan kijken. Een tijdje later kwam hij terug, met de mededeling, dat hij het had gevonden. Tegen tienen gingen wij gedrieën Chablis in om voetbal te gaan kijken, houten bek, wat een plaats, overdag volop bedrijvigheid, met winkeltjes en wijnhuizen en ‘s avonds, na negen helemaal niets. Dus geen Nederland-Argentinië.

Routeoverzicht:

Flogny-la-Chapelle – Roffey – Bernouil – Vézannes – Collan – Chablis

Weer:

Bewolkt, met af en toe een buitje – 19 graden

1 Comment

Filed under De Tocht

One Response to Flogny-la-Chapelle – Chablis

  1. marion

    Hoi Theo. Met plezier lees ik je verslagen. Top! Ben trots op je!
    lieve groeten van Marion

Geef een reactie