Forêt Chenu – Flogny-la-Chapelle

Dag: 25 datum 8 juli 

Kilometers: afstand 27,6 – totaal afgelegd 573

Zo na gisteren weer aardig opgedroogd, het huisje had gelukkig verwarming, lekker opgestookt, mijn was is ook weer eens gedaan. Ik had mijn ontbijt gisteravond al meegekregen. Lekker vroeg in bed gekropen.

Route vandaag:

Vanmorgen eerst maar een foto gemaakt van mijn tuinhuisje. Ook vandaag was het weer de keuze, jack aan, regenhoes om de rugzak, poncho op de rugzak, de keuze was weer bijna goed. De route begon met een klein stukje omhoog, voor de rest van de dag was het eigenlijk alleen maar omlaag, met af en toe een klein hoogteverschilletje. Het ging met een aardig gangetje vandaag, totdat ik een bospad kreeg, wat was verziekt door bosbouw werkvoertuigen,  het was één gat al gat, van die diepe sporen, vandaag was ik voor het eerst blij dat ik mijn wandelstokken had, anders had verschillende keren de blubber van dichtbij kunnen bekijken. Over het stuk van een kleine drie kilometer, heb ik ook meer dan één uur overgedaan. Na dit vervelende stuk kwam er gelukkig een leuk dorpje, waar ik eindelijk wat inkopen kon doen, zoals brood, pain de chocolat, wat te drinken en mijn beltegoed weer aangevuld. Tijdens deze pauze begon het maar weer eens te regen, gelukkig niet lang. Ik had nu ook even de tijd om te kijken, hoe nu verder, ik had al gezien dat ik weer door het bos moest, voor mij doen had ik voor vandaag al genoeg bos gehad. Dan maar een stuk over een D-weg, zodat ik de geleden schade in kon halen. Aangekomen in Flogny-la-Chapelle, moest ik mij melden bij de “Mairie” = Gemeentehuis, volgens het boekje zou het een primitief onderkomen zijn in een kleedkamer van een voetbalveld, het blijkt een deel te zijn van een gebouwtje van de gemeente, een kamertje met een bankstel, een tafel en twee stoelen, een tweepersoonsmatras en een badkamertje met toilet en douche. Er is geen WiFi, maar er was een café annex boekenwinkel, daar kan het ook, zodat ik jullie op de hoogte kan houden.

Routeoverzicht:

Forêt Chenu -Eaux-Puiseaux -Ervy-le-Châtel – Chessy-Les-Prés – Mézières – Flogny-la-Chapelle

Weer:

Bewolkt, met af en toe een buitje – 20 graden

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Forêt Chenu – Flogny-la-Chapelle

  1. Tilly

    Nou Theo, je hebt wel veel regen, hier in Friesland is het kurkdroog en alle avonden moet ik de plantjes water geven want anders gaan ze hartstikke dood. Ik had verwacht dat jij lekker in de zon zou lopen, maar helaas. Ik wens je voor de komende dagen heel veel zonneschijn en een fijne route. Groetjes Tilly

  2. Ben

    Gaat goed zo te zien ,niet te veel eenzijdig eten Theo pain de chocolat komt vaak voor.Ik ga zaterdag naar de Camping in Ravenstein voor het lopen van de vierdaagse Nijmegen start 15 Juli
    Bon Camino Ben

Geef een reactie