Golinhac – Conques

Dag: 62 datum 14 Augustus

Kilometers: afstand 21,9 – totaal afgelegd 1278
Hoogtemeters: stijgen 488 – dalen 857 – hoogste punt 682

Mijn medekamerbewoners, waren deze morgen al eerder op als ik, toen mijn wekker om zeven uur afliep, waren zij al weg. Dus ik kon op mijn gemak inpakken en vertrekken. Voor mijn ontbijt moest ik een klein stukje lopen, naar een restaurant bij een camping.

Route vandaag:

Na het ontbijt, ik ging ik weer op pad, het werd vandaag een soort race tegen de tijd, omdat ik in Conques, nog geen onderdak had. In de abdij, waar ik zou willen slapen, alles al vol geboekt was, maar waar ze wel altijd tien bedden vrij houden voor mensen die niet konden reserveren. Het ging vandaag voor een groot gedeelte over smalle wegen, vooral dalen. In Le Soulié, bij een gîte had men een koffiepunt ingericht, waar men wat kon drinken en ze hadden er een koek, waarvan ik zou zeggen het is peperkoek. Hier vandaan vertrek net een familie, samen met een ezel. In Espeyrac was de eerste winkel, dus maar inkopen gedaan voor onderweg. Het landschap vandaag was voornamelijk bos met af en toe wat weilanden. Sénergues was een plekje waar ik wat te drinken heb genomen met een pain de chocolat. Na Fontromieu kwam een pittige afdaling over een smal, steil en stenig pad, aan het eind van dat pad, kreeg ik de eerste huizen van Conques te zien. Conques is maar een klein plaatsje in een dal, met als hoofdzaak de kerk en de abdij. Het is op een of andere manier, daardoor een toeristische trekpleister, voor velen Franse wandelaars een eindpunt of start(vervolg)punt op hun Camino. Conques ligt op een dag of tien van Le Puy-en-Velay. Op naar de abdij, kijken of er nog plaats was voor een Hollandse pelgrim, na even te moeten wachten, bleek er nog een bed te vinden te zijn voor mij. Een Frans stel dat op een driepersoons kamer lag, werd gevraagd of het goed was dat ik het lege bed kreeg. De procedure, was daar als volgt, schoenen uit en wisselen voor andere, in rij plaatsnemen om te betalen, je rugzak in een plastic zak stoppen en hierna werd je naar de kamer gebracht. Aangezien ik dus op tijd in Conques was, ben ik hierna eerst even Conques ingelopen, zodat het Franse stel, zich op hun gemak kon omkleden, ik even kon rondkijken en even iets nuttigen. Om zeven uur werd iedereen, een kleine honderd personen toegelaten tot de eetzaal en van harte welkom geheten. De maaltijd bestond uit een koude schotel, een gehaktschotel met groente uit de oven, kaasbordje en een stuk citroentaart. Dit alles vergezeld van water en wijn. Na de maaltijd ging het naar de kerk voor het avondgebed en de pelgrimszegen. Na de dienst, was er ook nog een uitleg van de timpaan.

Routeoverzicht:

Golinhac – Les Albusquiès – Campagnac – Le Soulié – Carboniès -Espeyrac – Célis – Sénergues – Saint-Marcel – Fontromieu – Conques

Weer:

Het begon met laaghangende bewolking, dus mist, later kwam er wel een zonnetje, met af en toe wat regen – 18 graden

Opmerking:

 

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Golinhac – Conques

  1. jeanette

    theo, ik vind het een hele prestatie hoor. succes met de andere helft. grt
    jeanette

  2. Franz

    Theo,nu je zo ongeveer op de helft bent,wens jou heel veel succes toe met het tweede gedeelte van de camino…..

Geef een reactie