Jouanzecq – Bellevue-la-Montagne

Dag: 50 datum 2 Augustus

Kilometers: afstand 20,4 – totaal afgelegd 1041

Weer een ontbijt uit de kunst, confituren uit eigen keuken, een vreemde, gemaakt van groene tomaten, kon alleen niet de tomaat eruit halen. Naar buiten kijken gaf geen goed vooruitzicht, dus jack aan, regenhoes om de rugzak. We waren nog geen twee kilometer weg en we waren al kletsnat.

Route vandaag:

Het was dus een dag dat je de hele dag door nat gras liep of om de plassen heen. Daar bij kwam ook nog dat we alleen maar bos en weilanden hebben gezien. In het begin hadden we enkele stijgingen, zo voort modderen kwamen we uiteindelijk in Chomelix, hier hebben we eerst een koffiepauze gehouden, bij een Tabac annex cafe, daarna bij de kerk ons brood gegeten. Voor het laatste stuk hadden we maar een eigen route gemaakt. Zodat we een beetje gericht naar het einddoel vandaag konden gaan. Vandaag zijn we neergestreken in een hotel, omdat elders op deze afstand niets vrij was. Het is een oud hotel, van buiten en van binnen valt het wel mee. Het eten was niet bijzonder, we hebben gekozen voor pizza, we bestelde er drie en we kregen er maar twee, was maar goed ook, ze waren aan de grote kant. Morgen is het hopelijk droog, het wordt een lange tocht met als, alles meezit Le Puy-en-Velay.

Routeoverzicht:

Jouanzecq – Pontempeyrat – Chomelix – Bellevue-la-Montagne

Weer:

Regen, twee buien, een van drie uur en een van vijf uur – 22 graden

Opmerking:

Foto’s week 7 klik hier

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Jouanzecq – Bellevue-la-Montagne

 1. Jan de buurman

  Hoi Theo,
  Je bent nog steeds stijgende in mijn aanzien voor de prestatie die je op dit moment aan het neer zetten bent. Het is toch niet niks:
  Van alles regelen, elke dag maar weer lopen, weer of geen weer, zin of geen zin ….. en daarna ook nog eens te moeten afwachten wat de pot schaft.

  Maar zo te lezen gaat het je goed af ….. alleen dat voorval met de pizza’s doet me toch afvragen of het niet verstandiger zou zijn geweest dat je in plaats van de lessen Spaans, een cursus Frans voor gevorderden zou hebben genomen.

  Theo, we zullen het nooit weten, maar wat we wel weten is dat je stilletjes aan al lekker een heel eind op weg bent.

  Succes
  Jan

 2. LUC

  HALLO THEO ,
  GISTEREN SAUNA VERLATEN ROND 3H IN DE MORGEN HEERLIJKE HAPJES AANGEBODEN DOOR HET HUIS MET EEN FIJN CADAUTJE NADIEN + DISCO NACHT GEEN PIZZA GENOMEN MAAR KIPPESTO IN GROTERE VORM ALS VOORDIEN EN FRANS EEN PINT VAN 0,5CL DE BROEBELS ONTBRAKEN NOG HEERLIJKE ZON MOOIE AVOND EN NACHT ,VELE BEKENDEN GEZIEN EN INFORMEERDE NAAR JE GROTE WANDELING REEDS 3 KANIDATEN INDIEN DAT GEWETEN ……. U KENT HET WEL THEO DE 1000 VOORBIJ DE FOTS GEZIEN 175OKM NOG TE LOPEN SUCCES EN VEEL ZONNIGE DAGEN EN VEILIGE WEGEN
  GROETEN LUC

Geef een reactie