la Cassagnolle – Cajarc

Dag: 65 datum 17 Augustus

Kilometers: afstand 25,4 – totaal afgelegd 1357
Hoogtemeters: stijgen 507 – dalen 663 – hoogste punt 400

Vanmorgen de normale procedure als iedere dag, ingepakt en dan is het tijd voor het ontbijt, hier had men Muesli, deze keer met yoghurt, voor de rest als ieder ontbijt in Frankrijk, hier wel grote sneeën pain de campagne, met natuurlijk confituur. Geen gezamenlijk ontbijt, dus waren er minder mensen.

Route vandaag:

Aan het begin was het even wennen, het zicht was niet veel, laag hangende bewolking of was het mist. In Faycelles een leuk dorpje, alleen toen ik rechtsaf moest was daar een trap met flink wat treden. Bij het dorp uitgaan kwam ik op een punt waar een bordje stond met de tekst “Point de Vue”, alleen helaas geen vue vandaag. Het ging vandaag door een landschap als in Limburg licht heuvelig, alleen hier geen mergel maar rots. Het pad ging over smalle wegen, paden door of langs houtwallen, door eikenbossen, af en toe langs weilanden. In Béduer wat iets van de route lag, omdat ik iets wou eten en drinken. De verrassing van de dag, in het café doe ik mijn rugzak af, zeg een man die aan de koffie zat, aan de bar, tegen mij “Goede morgen”. Ik kijk hem vreemd aan, zeg hij “Bever” de tekst op mijn T-shirt. Het bleek een Nederlander te zijn die op rondreis was met de motor door Frankrijk. Terug op de route, ging het verder, via dorpjes die de naam dorpje niet mogen hebben. Aan het eind ging het nog even stevig naar beneden, Cajarc is een stadje aan “Le Lot”. Via Office de Tourisme, naar de gîte d’Etape. Aangemeld, bed toegewezen, ben ik eerst teruggegaan naar de “Office de Tourisme”, omdat ze daar Wifi hadden, zodat er weer een paar berichten op het Blog gezet konden worden. Terug in de gîte, gedoucht, log-file van mijn GPS uitgelezen en de gegevens verwerkt. Toen kwam ik tot de ontdekking, dat ik over de helft ben. Het is alleen lastig rekenen, in mijn planning kwam ik op een totaal 2554 km, in Noalliy toen ik 900 km gelopen had en de wegwijzer aangaf 1750 km, dus 2650 km. Daarom ga ik nu van een totaal van 2700 km uit. Om dit te vieren, ben ik maar gaan uiteten. Het werd meloen met ham, een kippenpoot met pomme de dauphin uit de oven en ijs toe. Tijdens het eten heb ik maar aan mijn Blog gewerkt. Na het eten, bij het “Office de Tourisme”, in het donker, met mijn Petzl op mijn hoofd, nog even ingelogd op Wifi en dit bericht geplaatst.

Routeoverzicht:

la Cassagnolle – La Croix Blanches – Faycelles – Mas de la Croix – Béduer – Le Puy Clavel – Gréalou – Cajarc

Weer:

Het begon weer met mist, later zonnig met wat wolkjes- 24 graden

Opmerking:

Dus weer een mijlpaal weggewerkt, op naar de volgende mijlpaal (Saint-Jean-Pied-de-Port)

4 Comments

Filed under De Tocht

4 Responses to la Cassagnolle – Cajarc

 1. Ron

  Hoi Theo zit hier met een dubbele koffie voor de pc aan de bar met verwondering je blog te lezen nog ff en Gerard begint aan de opgiet. Maar ik heb je blog gevonden en dus kan ik je nu ook volgen. bravo voor de mijlpaal

 2. Tilly

  Hoi Theo, lees je verslagen altijd met veel plezier. Wat me opviel is dat je wel veel last hebt van regen, maar nu las ik vandaag in de krant dat dit het natste jaar sinds tijden is in Frankrijk. Wat goed dat je al over de helft bent, maar of je het nu haalt of niet het gaat om de reis. Ik wens je nog heel veel plezier en wat minder regen. Groetjes Tilly

 3. rob Biesters

  Proficiat, de eerste helft zit er op. Het blijft leuk om jouw belevenissen via jouw blog te volgen. Succes met de tweede helft.

 4. Desiree

  Gefeliciteerd Theo. Wat een prestatie zeg! Heb erg veel bewondering voor je. Chapeau!

Geef een reactie