La Clauze – Saint-Alban-Sur-Limagnole

Dag: 56 datum 8 Augustus

Kilometers: afstand 25,1 – totaal afgelegd 1146
Hoogtemeters: stijgen 554- dalen 643- hoogste punt 1327

Vanmorgen vroeg opgestaan, want het Franse gezelschap wou om 7 uur ontbijten, maar ze begonnen met treuzelen, niet voor mij, ik heb mijn gewoon routine gehandhaafd, om 7 uur was ik kant en klaar en stond mijn rugzak gereed om te vertrekken. Het ontbijt, was zoals iedere dag, stokbrood, confituur en thee.

Route vandaag:

Na afscheid ging ik weer op weg, de wegen en paden waren goed te belopen. Het landschap was wisselend, weilanden en bossen, de dorpjes waren klein, van die dorpjes waar niets te krijgen is. De eerste stop was Chazeaux, wat gedronken en een stuk heerlijke huisgemaakte taart met frambozen, ik vond dat ik dat wel verdiend had. Verder ging het omhoog en omlaag gelijkmatig, geen steile stukken vandaag. Soms waren er stukken met vergezichten, open stukken. Op een gegeven moment kwam ik bij Le Sauvage, een grote boerderij, welke vroeger beheerd werd door monniken. Het was hier tijd voor lunch, vandaag heb daar een broodje genomen met gerookte ham. Daarna ging het weer verder, ik kwam langs een klein kapelletje voor Saint-Roch, hierna kwam het moment dat het tijd werd om mijn nieuwe regenhoes om m’n rugzak te doen, het zag er dreigend uit en ik hoorde Donar mijn zijn donderwagen rondracen, volgens reed hij in een dikke vrachtwagen rond. Het was maar goed dat ik m’n regenhoes reeds om de rugzak had zitten nog geen tien minuten later kwam het al met bakken naar beneden, dus ik kon mijn poncho weer aanworstelen. Het duurde gelukkig niet zolang, het was een stevige bui. Met een halfuurtje was het over. Ik kwam in Le Rouget langs een Gîte hier kon men wat drinken en eten, was een klein rustmoment net voor het laatste stuk. In Saint-Alban-Sur-Limagnole ben ik in Gîte familiale terecht gekomen, hier is plaats voor 13 personen. Het avondeten was bijzonder, een groentesoepje, een groene salade, rijst met ratatouille met een paar stukken gebakken spek, kaasplank met vijf of zes verschillende soorten kaas en als toetje een eigengemaakte plaattaart met appel en nectarines. Na het avondeten werd eenieder verzocht zijn kaart af te stempelen en te betalen, een willekeurig bedrag tussen 27 en 35 euro.

Routeoverzicht:

La Clauze – Le Falzet – Le Villeret d’Apcher – Chazeaux – Le Sauvage – Chapelle Saint-Roch- Le Rouget – Saint-Alban-Sur-Limagnole

Weer:    

Zonnig, later werd het zwaarbewolkt, met een stevige bui – 21 graden

Opmerking:

Leave a Comment

Filed under De Tocht

Geef een reactie