La Gare de Millay – Uxeaux

Dag: 37 datum 20 juli 

Kilometers: afstand 24,2  – totaal afgelegd 797

Schrok van morgen wakker, het onweerde en ik hoorde de regen, geen prettig voorteken. Vandaag de dag voor de rustdag.

Route vandaag:

Na het ontbijt, ging het weer terug naar het eindpunt van gisteren. Daar aangekomen, weer het bekende verhaal, jack aan, regenhoes over de rugzak, poncho aan, vandaag een geluk, Monique kon helpen met de poncho. Zo op weg, grote weg over wandelpad in, wandelpad het leek wel een sloot, water, hoog gras en bagger. Het was gelukkig maar een twee honderd meter. Vervolgens begon ik met een klim van 300 meter naar 460 meter en dat op 1,5 kilometer, nu was ik boven op een heuvelkam, daar ben ik de rest van dag op blijven lopen, af en toe iets om laag en dan weer omhoog, het waren de laatste uitlopers van het Morvan. Na een klein uurtje kon de poncho al af en bij de rust na twee uur kon het jack ook uit. Het landschap was bos of weilanden en vergezichten, het Loirevallei was al zichtbaar. In de planning was het de bedoeling dat ik zou lopen tot Gueugnon, maar dat zat er niet in. Dus moet ik op mijn rustdag, dat laatste stukje nog lopen, want ik mij voorgenomen na Gueugnon, ik recht op een rustdag. Monique kwam mij weer ophalen, toch een heerlijk gevoel. Terug in Grury even lekker douchen, afkoelen en dan even lekker de sauna in, afkoelen onder de buitendouche, even zwemmen en nog een keer, heerlijk. Na mijn laatste rondje, snel naar binnen, mijn poncho binnenhalen, want het werd hier snel donker. Ik denk dat wij hier die donkere buien uit Nimes over ons heen kregen. Ik werd tijdens het avondeten weer heerlijk verrast. Begonnen met een lekker soepje, een kipstoofschotel met couscous, afsluitend met lekker kaas en een ijsje. Ik was zo uitgeteld, niet eens tijd om mijn Blog bij te werken.

Routeoverzicht:

La Gare de Millay – La Boutrille – Croix Rozian – La Croix de l’Arbre – Montchanin – Sommette – Les Gageots – Uxeaux

Weer:

Regen, bewolkt, later licht bewolkt – 23 graden

Opmerking:

 

3 Comments

Filed under De Tocht

3 Responses to La Gare de Millay – Uxeaux

 1. Hans Spierings

  ha die Theo,
  Al diverse dagen niet meer gelezen dus moest ff een inhaalslag maken.
  Ja over die valpartij kom ik niet meer terug al genoeg reacties geweest, maar ja voor een ex militair vallen over een schoenveter??? :)
  He doe ik het toch hahaha.

  Hoe dan ook als ik alles zo lees dan gaat het je allemaal toch beter af dan ik verwacht had eerlijk gezegd en ik zal niet de enige zijn. Dus ga door, Frankrijk nu voor grootste gedeelte gehad denk ik??

  Maar ook de foto’s eens bekeken , zitten echte plaatjes bij,
  Hee zet hem op verder en ik lees je wel weer.

  Groetjes van je buurman

  Hans

 2. Jan en Grad

  Geniet van de rustdag.
  Laat je maar verwennen

 3. Franz

  Je hebt Frankrijk al bijna voor de helft bewandeld, ga zo door …

Geef een reactie