La Jarrie – Vézelay

Dag: 29 datum 12 juli 

Kilometers: afstand 12,1 – totaal afgelegd 658

Na een rustige avond, heerlijk opgedroogd te zijn en goed geslapen te hebben, vroeg op gestaan, omdat ik voor 12 uur in Vézelay moest zijn.
Dit omdat het postkantoor om die tijd sluit en ik een pakketje moest afhalen. Het werd een race tegen de tijd. Ben gestart om 7 uur.

Route vandaag:

Alles weer droog ingepakt, maar gestart, met jack, regenhoes om rugzak en poncho aan. Het motregende, het maakte alles weer kleiner en slipperig, bergop is dat niet erg, maar bergaf des te erger. Gezien de tocht niet zolang was, maar wel bergop en -af ging. Het mooiste moment was op een kleine 5 kilometer voor Vézelay, je komt dan net over een steil weggetje omhoog en je ziet in de verte Vézelay liggen, nog wel in een lichte mist. Hoe dichter ik bij Vézelay kwam, hoe beter het zicht en het weer werd. De laatste anderhalve kilometer kreeg ik het nog wel voor mijn kiezen, er moest nog wel een kleine 150 hoogtemeters  geklommen worden. Dan sta opeens voor de kathedraal van Vézelay. Om hieraan aandacht te schenken had ik niet, gelijk bergaf gehold om bij het postkantoor te komen. Ik was rond elf uur daar, mijn pakketje opgehaald en weer klaar gemaakt om terug te sturen. Opzoek naar onderdak kwam ik terecht in de pelgrimsopvang van Vézelay, is wel iets heel anders, een bedrijvigheid zoveel mensen. Ik heb nu alle tijd, want morgen kan ik niet verder, dus een verplichte rustdag.

Routeoverzicht:

La Jarrie – Les Hérodats – Le Vaudonjo – Asquins – Vézelay

Weer:

Bewolkt, motregen en opklaringen met wat zon-  18 graden

Opmerking:

 

1 Comment

Filed under De Tocht

One Response to La Jarrie – Vézelay

  1. Jan en Grad

    een dagje rust voor de feestdag in Fankrijk.
    Geniet er van.

Geef een reactie