Le Pech – Les Mathieux

Dag: 68 datum 20 Augustus

Kilometers: afstand 20,8  – totaal afgelegd 1424
Hoogtemeters: stijgen 531 – dalen 554 – hoogste punt 285

Alle andere wandelaars, waren al eerder op en waren al weg of stond op het punt te vertrekken toen ik aanschoof voor het ontbijt. Van de zeven personen waren dus nog twee over. Ik heb maar cornflakes en een paar stukjes stokbrood genomen.

Route vandaag:

De route tot net voor Cahors, was als de afgelopen dagen, soms omhoog dan weer omlaag, over keienpaden met muurtjes links en rechts, de dorpjes, dat wat ik ervan gezien heb, waren niet veel, dus ook niets te krijgen. De laatste kilometers voor Cahors ging het knap naar beneden. Aangekomen in Cahors, steek “Le Lot” over en net na de brug, was er een klein huisje, hier zat een opvang voor pelgrims. Ik werd verwelkomd door een oudere man, kreeg wat te drinken en wat te eten. Hij wou alles weten, waar ik vandaan kwam, hoe ver ik zou willen gaan. Hij vond het bijzonder.
Cahors, was in eerste instantie, een paar dagen geleden was het niet de bedoeling dat ik naar Cahors zou gaan, er was een korte weg beschreven, maar het zou me net zoveel kosten in tijd en voor onderdak het dubbele. Dus ben ik maar via Cahors gelopen, ik had daar toch een boodschap te doen.
Cahors uit was net als Cahors in, ik werd getrakteerd op een flinke klim het dal van “Le Lot” uit. Hierna was het nog een kleine vijftal kilometers, naar de overnachtingsplek. Het is een soort vakantiepark. Ook hier weer een andere procedure, rugzak en schoenen buiten de kamer. Om half acht was het tijd voor het avondeten, we werden verwelkomd door de eigenaar, met een toast. Het begon met een toastje met paté, een salade van wortelen met tomaten, gegratineerde aardappelen, gebakken verse worst, een groot stuk of een klein worstje met gestoofde wortelen, daarna nog toastje met een soort tzaski en een vruchtensalade. Ik kan wel zeggen, het smaakte erg goed. De worst en de wortelen waren goed gekruid.

Routeoverzicht:

Le Pech – Flaujac-Poujols – La Quintarde – Cahors – La Rozière – Las Mathieux

Weer:

Licht bewolkt met een fel zonnetje- 24 graden

Opmerking:

Klik hier voor foto’s van week 9

Leave a Comment

Filed under De Tocht

Geef een reactie