Le Puy-en-Velay – Bains

Dag: 53 datum 5 Augustus

Kilometers: afstand 12,6 – totaal afgelegd 1081
Hoogtemeters: stijgen 375 – dalen 64 – hoogste punt 983

Vanmorgen rustig aangedaan, ik wist dat het vandaag een korte tocht zou worden. Dus alle tijd, een deel van mijn rugzak ingepakt, daarna ontbeten, na het ontbijt eerst een baguette gehaald. De rest van mijn rugzak volgestouwd. Toen werd het tijd om te gaan.

Route vandaag:

Het eerste stukje tot aan de Rue Saint-Jacques, was gewoon stad, zeker stad, wat een hoop mensen. Aangekomen bij de Rue Saint-Jacques zag ik de eerste pelgrims al gaan. Eenmaal op de GR65 (Via Podiensis), zo heet de route, werd ik ingehaald of haalde ik andere pelgrims in, zoveel had ik tot nu toe nog niet gezien. De eerste kilometers waren vrij pittig, maar dat ben ik ondertussen wel gewend. De route vandaag ging na de bebouwing van Le Puy-en-Velay door een landschap met weilanden, die omzoomd worden met muurtjes van gestapelde rotsblokken, niet als in Engeland netjes gestapeld, maar gewoon op een hoop gegooid. Na een vijftal kilometers heb ik de hoofdroute verlaten en ging verder op een variant, om mijn overnachtingsplek te bereiken en gelijk werd het weer rustig om mij heen. Mijn route word op dit moment bepaald, door waar kan ik overnachten, dus niet over afstanden die ik graag zou willen lopen, maar daardoor worden de afstanden heel ver of iets korter, het is erg druk op de GR65. Aangekomen in Bains, had ik nog één kilometer te gaan tot aan de chambre d’hote. Deze chambre d’hote verzorgd geen avondmaaltijden, er is ook dichtbij geen gelegenheid om iets te gaan eten, dus moest ik terugvallen op mijn noodvoorraad, het wordt een blikje vis en ik vond in keuken, waar ik gebruik van mocht maken ook nog pasta. Het zal geen geweldige maaltijd worden, maar wel voedzaam. In het begin van de avond dacht ik ben helemaal alleen in het huis, maar later druppelde er langzaam nog meer mensen binnen, maar geen pelgrims, uiteindelijk waren het er dertien. Ik vermeld de komende tijd ook de meters die ik moet stijgen, dalen en het hoogste punt van de dag.

Routeoverzicht:

Le Puy-en-Velay – Bains (Jalasset)

Weer:    

Zonnig, later werd het bewolkt – 24 graden

Opmerking:

 

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Le Puy-en-Velay – Bains

  1. Hoi Theo, je gaat goed lezen we. Lekker op je gemakje. Neem de tijd en geniet ervan. De Camino vanuit Nederland is puur natuur. Gelukkig heb je weer wat foto’s bijgevoegd. Heel herkenbaar allemaal. Ook voor ons weer genieten. Je gaat in ieder geval goed. Zorg dat je heel blijft en we zijn erg benieuwd naar je volgende foto-serie.

  2. Jan en Grad

    stelt de kuiten erg op de proef 😉

Geef een reactie