Les Mathieux – Lascabanes

Dag: 69 datum 21 Augustus

Kilometers: afstand 16,2  – totaal afgelegd 1441
Hoogtemeters: stijgen 269- dalen 351- hoogste punt 307

Gisterenavond na het eten, ging eenieder redelijk snel naar bed. Ik heb nog even aan mijn Blog gewerkt en toen was het voor mij ook bedtijd. Tijdens het ontbijt, heb ik afscheid genomen van twee Fransmannen  welke ik een paar dagen eerder ook al ontmoet had, toen namen zij een andere route en gisteren kwam ik ze hier weer tegen.

Route vandaag:

Het was vandaag een soort wandeldag, zoals ze dat in de Tour noemen, de afstand voor vandaag was daarom ook niet zo lang. Dat hield niet in, dat ik niet hoefde te klimmen of te dalen. Vanaf het overnachtingsadres ging het gelijk over een steil en erg stenig pad naar beneden, hierna was het een weg oversteken en aan de andere kant van de vallei weer omhoog, daarna ging het over verschillende kilometers ongeveer op gelijke hoogte verder. In Labastide-Marnhac, voor de zekerheid maar even gestopt om wat te drinken en af te voeren. De gelegenheid, was eigenlijk alles van het dorp, Tabac, Bar-Restaurant, Epicerie, Pain-depot en Postkantoor ineen. Aangezien ik niet zover hoefde, had ik alle tijd om alles goed te bekijken. Na een langzame doorstart ging het door een beetje kaal landschap met wat eikenbomen, open stukken land, hier en daar een akkertje, waarop de eerste zonnebloemen stonden. Na een kilometer of vier had ik weer zin om iets te drinken, dat werd ook al verschillende kilometers aangegeven dat er een punt was, waar men iets te drinken kon krijgen. Toen ik daar aankwam, was desbetreffende tent gesloten. Iets verderop, op een kruising, stond ik te kijken hoe ik verder moest, toen van links een groep wandelaars aankwam. Ik werd door een man aangesproken, ik verteld hem dat ik geen Frans spraak, hij vroeg welke taal ik wel sprak en zei of Engels ook goed was. Hij vertelde dat zij een groep waren uit Parijs en de camino in trajecten liepen. Zij waren aangekomen op een punt waar zij zouden gaan lunchen, ik werd uitgenodigd om hen te vergezellen en mee te delen in wat zij hadden. Het was een uitgebreid lunch, er was zoveel dat ik niet meer weet wat ik heb gehad. De mensen vonden het geweldig wat ik aan het doen was en nog verbaasder, toen ik mijn stempelkaarten liet zien.
De groep ging na de lunch eerst een middagdutje doen, ik ging weer gewoon verder. Het waren niet veel kilometers maar toch. Twee kilometer voor het eindpunt ging het weer aardig naar beneden. Ik kwam al tweede aan bij de gîte, kon nog een bed uitzoeken naar mijn wensen. Hier was gelukkig weer Wifi, zodat ik weer wat kon uploaden. Ik las dat in deze plaats de pastoor iedere avond een voetwassing deed, dus ik ging tegen zes uur in de richting van de kerk. Daar aangekomen bleek de pastoor op vakantie, dus geen voetwassing. Om zeven uur maar aanschuiven voor het avondeten. We begonnen voor mijn gevoel met het toetje, meloen, gevolgd door een gestoofde kippenpoot met bulgur en als echt toetje fromage blanc met een laagje geweekte koekjes en een sausje van frambozen. Na het eten mijn Blog bijgewerkt, bijschriften bij de foto’s geplaatst.

Routeoverzicht:

Las Mathieux – Labastide-Marnhac – Trigodina – Baffalie – Lascabanes

Weer:

Begon frisjes, later licht bewolkt met een fel zonnetje- 22 graden

Opmerking:

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Les Mathieux – Lascabanes

  1. Antonie van Kleef

    Theo, wij horen niks meer van jou, gaat alles goed. laat even iets weten. Anneloes en Antonie

  2. jack en loes

    Nog steeds geen echt zomerweer bij jou! Jammer

Geef een reactie