Rocroi (FRA) – Aubigny-Les Pothées

Dag: 12 datum 25 juni

Kilometers: afstand 22,1 – totaal afgelegd 280

Afgelopen avond even rond gekeken in Rocroi, de vesting is mooi, maar klein zo uit gekeken, kon mijn blog bij werken in een bar, onder het genot van een drankje. Op tijd naar bed en het was lekker rustig in de gemeente Gite.

Route vandaag:

Het was de eerste hele dag in Frankrijk, het was even wennen aan een nieuwe omgeving, nieuw routeboekje, nieuwe bewegwijzering, alles was anders.
Het was een tocht door een glooiend heuvellandschap, met al zijn nadelen, alles wat je omlaag loopt, moet je ook weer omhoog. Er zijn ook voordelen, je krijgt af en toe mooie vergezichten te zien. Het is een gebied met veel weilanden, met echte stevige rondbillige Franse koeien. Ik was aan het eind blij dat ik er was, maar het venijn zat in het staartje, om bij mijn onderdak adres te komen, moest wel weer een berg op en ik had er genoeg gehad. Ik werd verwelkom door het gastgezin, erg vriendelijk mensen, ik heb ook heerlijk gegeten. Een salade met een stuk quiche (prei en forel), gestoofd varkensvlees met ratatouille van courgette met tomaten en rijst, fromage en een toetje (stukjes fruit en een stukje cheesecake)

Routeoverzicht:

Rocroi – Sévigny-la-Forêt – Chilly –  L’Echelle – Villaine – Aubigny-Les Pothées

Weer:

Zonnig – 22 graden

 

Leave a Comment

Filed under De Tocht

Geef een reactie