Saint-Chély-D’Aubrac – Espalion

Dag: 60 datum 12 Augustus

Kilometers: afstand 24,2  – totaal afgelegd 1229
Hoogtemeters: stijgen 468 – dalen 975 – hoogste punt 924

Heden morgen eerst mijn rest van mijn was opgehaald, ik had gisteren een paar spullen gewassen en te drogen gehangen. Daarna naar het ontbijt, daar was het nog niet zo druk als gisterenavond. Het ontbijt was op z’n Frans, ik ben er nu ook achter waarom de Fransen hun koffie en thee uit een soepkop drinken, dan kunnen ze op hun gemak hun stokbrood erin soppen, compleet met boter en confituur.

Route vandaag:

Na het verlaten ging het bergaf het dorp Saint-Chély-D’Aubrac in, eerst maar even langs de bakker, het is een mooi klein dorpje, met bij de uitgang van het dorp een oude brug voor de pelgrims. Daar begon de stijging, het was voornamelijk bos vandaag met hier en daar een doorkijk. In L’Estrade kwam de verrassing van de dag, een oude man, ik denk een boer, had daar in een schuur een rustplaats ingericht, hij verkocht daar koffie, thee en jus d’orange. Het was een komen en gaan van wandelaars. Het was er erg gezellig. Na een thee ging het voor mij weer verder, voor een groot deel na beneden en af en toe weer een stukje omhoog. In Saint-Côme-D’Olt was het tijd voor een stop en om wat te eten. Het was een schilderachtig dorpje met leuke straatjes, bij het verlaten van het dorp ging het over een bekende rivier “le Lot”, na de rivier waren het nog enkele kilometers. Halfweg was er nog een splitsing, hier kon je kiezen, voor “Crazy of Nice”, voor mij was het nice, gewoon over de weg langs de rivier. Aangekomen in Espalion, was de gîte snel gevonden. Even het dorp door gelopen, het was een groter dorp als alle andere van de afgelopen dagen. Bij het avondeten werd ik in het restaurant uitgenodigd door een paar andere wandelaar om aan te schuiven. Het was vandaag een menu de pelerin, ik heb gekozen voor paté de champagne, een steak met frites en crème de karamel. Na het eten nog even aan mijn blog werken en een keer vroeg na bed.

Routeoverzicht:

Saint-Chély-D’Aubrac – Les Cambrassats – L’Estrade – La Rozière – Saint-Côme-D’Olt –Combes – Espalion

Weer:

Het was een bewolkte dag, met af en toe een paar druppels regen en een mager zonnetje – 20 graden

Opmerking:

Klik hier voor de foto’s van week 8

1 Comment

Filed under De Tocht

One Response to Saint-Chély-D’Aubrac – Espalion

  1. Margot

    Hè Theo, wij zijn net terug uit het mooie Frankrijk. Weer bruine boterhammen ipv stokbrood. 😉 Loop ze en hopelijk veel zo’n voor jou!
    Groetjes uit Uden, Margot, Koos en de dames.

Geef een reactie