Saint-Hoan-le-Châtel – Saint-Jean-Saint-Maurice-Sur-Loire

Dag: 44 datum 27 juli 

Kilometers: afstand 23 – totaal afgelegd 922

Deze morgen, het ontbijt genoten in de leefkeuken, we kregen na de avondmaaltijd een tas mee, met alles voor het ontbijt. Toen wij aan het ontbijt begonnen, was de Fransman al weg en Duitse had geen ontbijt. Wij gingen met ons drieën weer op weg.

Route vandaag:

Hebben vandaag bijna voortdurend door een gebied gelopen met veel bebouwing, het het ging voornamelijk nogal op en af. Ook hebben we hier en daar kleine wijnvelden gezien. We hebben halt gehouden in Saint-André-D’Apchon, daar was een bakker en open, dat is volgens mij heel normaal in Frankrijk. In Saint-Alban-Les-Eaux was het tijd voor de lunch, op ons gemak, op een centraal pleintje. Aangekomen in Saint-Jean-Saint-Maurice-Sur-Loire, kwamen we terecht bij een klein kerkje, hier voor stond een grote groep mensen, het bleek een lokale groep vrienden van Saint-Jacques te zijn, zij hadden net een dag gewandeld, waarschijnlijk omdat het afgelopen vrijdag de naamdag van Sint-Jacobus is geweest. Er werd ons gevraagd of wij pelgrims waren en waar wij vandaan kwamen. We werden gelijk uitgenodigd voor een drankje te komen drinken. Hier kregen tot onze verbazing ook gelijk een mooie stempel. Hierna zijn we nog een kleine drie kilometer doorgelopen. We kwamen weer bij een schitterende Chambre d’hotes uit, mooie gelegen, bijzondere slaapplek, heel goed gegeten en gedronken. Wat we hebben gehad, was of uit eigen tuin of uit de directe omgeving. Ik ga vandaag geen beschrijving doen, anders denken jullie hij is op een culinaire rondreis.

Routeoverzicht:

Saint-Hoan-le-Châtel – Renaison – Saint-André-D’Apchon – Saint-Alban-Les-Eaux – Lentigny – Saint-Jean-Saint-Maurice-Sur-Loire (Odenet)

Weer:

Zonnig, met wat af en toe wat wolken, hier en daar een fris briesje  –  31 graden

Opmerking:

 

3 Comments

Filed under De Tocht

3 Responses to Saint-Hoan-le-Châtel – Saint-Jean-Saint-Maurice-Sur-Loire

  1. Jan en Grad

    Dat van dat culinaire denken we niet maar weten we zeker 😉

  2. jeanette

    Ha Theo, je vordert al aardig. Zit je nog op schema?

  3. Antonie van Kleef

    Ik begrijp dat je loopt met 2 medepelgrims, zijn dit ook Nederlanders? groetjes Anneloes & Antonie

Geef een reactie