Sevilla – week 2

Zo de tweede week in Sevilla is om.

Maandag ik mag weer naar school, de laatste week op school, de klas is kleiner geworden en twee nieuwe leerlingen er bij, beide uit Engeland. ‘s Middags weer twee uur bij Maria.

Ik volg het Culturele Programma 11-17 feb van de school.

Maandag: (Paseo Orientativo) Oriëntatie rondleiding door het centrum van Sevilla.
Dinsdag: (Clase de Cocina) Kookles, wij hebben met 12 leerlingen geleerd hoe je Salmorejo Cordobés moet maken. Alleen de les gaat in het Spaans. Eigenlijk simpel met uitleg wat je moet doen, hoe alles moet en welke Spaanse woorden je tegenkomt.
(Clase de Cine) Aansluitend naar de film, “Desechos” een film over twee mannen die beide werkeloos worden en toch geld willen gaan verdienen, zonder te werken.
Woensdag: (Casa Pilatos) Rondleiding door het huis van Pilatos, een huis gebouwd zoals men dacht dat het eruit gezien heeft. Het heeft verschillende stijlen Arabische, Italiaanse en Spaanse bouwstijlen.
Donderdag: (Ruta en Bici) Een rondleiding door Sevilla op de fiets, een aantal bekende plaatsen, waar ik ook al ben geweest maar dan in een keer.
(Encuentro e intercambio de Estudiantes) Bijeenkomst voor studenten en mensen met wie er contacten ter bevordering van de Spaanse taal.
Vrijdag: Tijdens de middagles naar een tentoonstelling van een Afrikaanse kunstenaar. (BRONCES AFRICANOSESCULTURAS JEAN LUC BAMBARA BURKINA FASO) Geen Programma, uit eten geweest met een klasgenoot, bij een erg goed tapasrestaurant, waar je vroeg moet zijn anders heb je geen plaats meer. Na afloop maar een uitbuikwandeling gemaakt. Langs de Kathedraal, Plaza de Jerez, Universiteit, Plaza de España en langs de rivier naar Tirana, waar mijn klasgenoot woont.
ZaterdagEen poging gedaan om oorbellen te kopen (voor mijn petekind), daarna vanuit Tirana met mijn klasgenoot een wandeling gemaakt. Deze wandeling voerde langs Monastario de la Cartuja, over het Expo-terrein van 1992, Parque del Alamillo, het Ei van Columbus, langs de rivier, via Alameda de Hércules, plaza de Setas, langs de kathedraal en weer uiteindelijk naar Tirana. Een kleine 23 kilometer.

[nggallery id=30 template=galleryview]

 

 

 

 

Leave a Comment

Filed under Voorbereidingen

Comments are closed.