Uxeaux – Gueugnon

Dag: 38 datum 21 juli 

Kilometers: afstand 10,9 – totaal afgelegd 808

Vanmorgen was het wel droog, maar het zag er naar uit, dat het weleens kon gaan regen. Vandaag niet zo vroeg opgestaan, het zou mijn rustdag worden. Toch moest ik nog een stukje.

Route vandaag:

Startpunt voor vandaag dus Uxeaux, aangekomen in Uxeaux opzoek naar een stempel, niets open. Dan maar op weg, loop het dorp uit, zie ik een huis met een bordje “Le Petit Tour”, denk leuk maar nog geen stempel, paar meter verder zie ik “Kamperen bij de Boer” op een bordje, ik rechts uit de flank, erf op. Op het erf zitten een paar mensen aan de koffie, Nederlanders, maar geen stempel. Dan maar verder, het was eigenlijk alleen maar bergaf, aan het eind van de afdaling, op een kruispunt, was een kruis en een zachte steen, tijd voor een pauze. Krijg ik gelijk een telefoontje van Hermien, zij zat ongeveer anderhalf uur achter mij, zij hadden bij die zelfde Nederlanders in Uxeaux koffie gedronken. Na het telefoontje, kijk ik rond, aan de overkant, had ik al iets gezien, wat op een Café leek, maar het ziet er verlaten uit. Blijkt aan de zijkant een ingang te zijn, want ik zag er iemand naar binnen gaan. Dus ik ook maar naar binnen, de man voor mij schoof gelijk aan tafel met een maaltijd. Ik naar een stempel gevraagd, geen probleem, kijk rond zie ik aan de achterdeur een ezel staan en balken. Dan maar een drankje, krijg ik een pot vol met Marokkaanse thee, een klein glaasje en met hoge thee ingeschonken. In Gueugnon opzoek naar een stempel, denk eerst postkantoor, gesloten, dan de kerk, niemand aanwezig, dan maar het gemeentehuis, geluk wel open en een stempel. Ik had met Monique afgesproken, ik zou bellen en doorlopen naar Auchan (grote supermarkt aan de buitenkant van Gueugnon), daar zou zij boodschappen gaan doen en ik wou er ook naar toe. Terug in Grury, tijd voor mijn rustdag.

Routeoverzicht:

Uxeaux – Montdemot – Cefrin – Vendenesse-Sur-Arroux – Gueugnon

Weer:

Bewolkt – 24 graden

Opmerking:

Foto’s week 5

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Uxeaux – Gueugnon

  1. Tilly

    Hopelijk ben je goed uitgerust vandaag, zodat je met frisse moed er weer tegen aan kunt gaan. Ik geniet van je verhalen en de foto’s maar meestal lees ik ze op mijn telefoon en dan kan ik niet reageren. (zal wel aan mij liggen) Ik zit niet veel achter mijn laptop omdat ik rugpijn heb, Dus ik reageer niet veel, maar wens je alle succes toe en voor donderdag alvast van harte gefeliciteerd. Groetjes Tilly

  2. Jan en Grad

    Welverdiend :-)

Geef een reactie