Varaire – Le Pech

Dag: 67 datum 19 Augustus

Kilometers: afstand 20,5 – totaal afgelegd 1404
Hoogtemeters: stijgen 227 – dalen 343 – hoogste punt 328

Deze morgen waren de medewandelaars, al eerder aan het ontbijt, zij waren van plan om vandaag naar Cahors te lopen, toen ik kwam namen zij net afscheid. Ik heb dus op mijn gemak zitten ontbijten, met kwark met cornflakes en bruin brood met pindakaas. Tijdens mijn ontbijt heb ik nog even zitten babbelen met de eigenaar van de gîte en heb ik hem verteld wat hij zou kunnen veranderen, of anders doen.

Route vandaag:

Na het ontbijt en het nababbelen was ik later op pad, het ging eerst het dorp in om brood en een droge worst te kopen voor onderweg. Ook vandaag ging als gisteren weer door eikenbossen met hier en daar een herdershuisje, af en toe een weiland. Het is een licht glooiend landschap, soms lijkt het wel op de Veluwe, alleen de temperatuur en de beplanting zijn anders. In het eerste plaatsje Bach, heb ik bij een gîte, wat kunnen drinken, was maar goed ook, hierna was er weer niets. Ik loop op moment wel in een goede tijd, soms eet ik bramen, pruimen, frambozen, walnoten (nog niet zoveel), de tamme kastanjes zijn nog niet rijp, zo langs de kant van de weg. In Mas de Vers, vond ik een zachte steen, om op te zitten tijdens mijn lunch. In Le Pech had ik een gîte gereserveerd, toen ik daar aankwam, kwam ik mijn medewandelaars van vanmorgen weer tegen, ze waren niet naar Cahors gelopen. Omdat ik niet zover gelopen had, was ik redelijk vroeg aanwezig, kun dus op mijn gemak allerlei dingen doen. Hier moest ik mijn schoenen en rugzak buiten in paardentrailer laten en wat ik nodig had in een plastic kistje meenmen. Het avondeten was een groente-crèmesoep met ei, cassoulet (Franse bonenschotel) met worst, spek, eend, een groene salade en als toetje crème caramel met een kokosbovenkant. Het opmerkelijke was wel dat de Fransen gisterenavond de salade tegelijk met het hoofgerecht aten, vandaag na het hoofdgerecht, deze morgen had ik het er met Robert (eigenaar van Gîte Le Clos Escoutilles) nog over. Hij zei het zijn net kippen, vandaag doen ze het en morgen zijn ze het alweer vergeten. Groente wordt in Frankrijk vaak apart gegeten, niet zoals wij dat in Nederland doen, bij onze hoofdmaaltijd.

Routeoverzicht:

Varaire – Bach – Mas de Vers – Le Pech

Weer:

Zonnig met wat wolkjes- 23 graden

Opmerking:

Leave a Comment

Filed under De Tocht

Geef een reactie