Vézelay – Chastellux-Sur-Cure (La Rue Perrin)

Dag: 31 datum 14 juli 

Kilometers: afstand 23,7 – totaal afgelegd 682

Deze morgen weer normaal opgestaan en weer alles ingepakt en fris weer beginnen. 

Route vandaag:

Beginnen met het dorp uit te lopen, bergaf, maar toch is het wennen, alles moet op zijn plaats komen, de spieren moeten weer opwarmen en het gebied is anders en wordt anders. Veel bos en ook een hele tijd langs de Cure, heuvels zijn ook steiler en hoger en veelvuldig, het is de Morvan. Het leuke is wel dat we van Vézelay startte met vijf pelgrims die dezelfde richting in gingen. Hermien en Joop uit Vaasen, Astrid en Maaya uit Brussel en ik, wij gingen allen onze eigen weg en onderweg kwamen elkaar toch weer tegen. Wij overnachten allen in Refugio Bahia, welke beheerd wordt door Paul en Hanneke, Nederlanders, het is een kleine herberg voor vijf personen. We werden hartelijk ontvangen met een drankje. Om zeven uur werden we verzocht om te komen eten, wat bestond uit een uiensoep, een kipfilet met roomsaus, broccoli met kaas, frietjes en chocoladetaart met slagroom.

Routeoverzicht:

Vézelay – Saint-Pére – Foissy-Lés-Vézelay – Pierre-Perthuis – Cure – Saint-André-En-Morvan – Le Rue Chenot – Chastellux-Sur-Cure (La Rue Perrin)

Weer:

Half bewolkt en een klein zonnetje – 22 graden

Opmerking:

foto’s week 4 klik hier

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Vézelay – Chastellux-Sur-Cure (La Rue Perrin)

  1. Jos Zentjens

    Hoi Theo, heb je nog wat mee gekregen van de nationale feestdag vandaag 14 juli. “le quatorze juillet” misschien een extra wijntje gedronken, en vuurwerk. hier in NL begint morgen de 4 daagse, en ik doe niet mee :) het kriebelt wel na 5 jaar gelopen te hebben. maar vrijdag gaan we wel kijken op via gladiola. Theo je bent al een eind op weg, hou vol en veel plezier.

    • Theo de Jongste

      Van 14 juli wel wat meegekregen, ten eerste in elk dorp waar je doorheen komt, staat meestal een gedenkteken voor de gevallen van de “Grande Guerre, 1914 – 1918)” en vandaag met Franse vlag. Vuurwerk wel hier en daar gehoord. In het dorp waar ik eindigde, was er een kleiduivenwedstrijd, dat maakte genoeg kabaal. Jos, dit is toch wel heel iets anders dan de 4-daagse. Veel plezier tussen de gladiolen.

Geef een reactie