Vierves-Sur-Viroin (BEL) – Rocroi (FRA)

Dag: 11 datum 24 juni

Kilometers: afstand 26,8 – totaal afgelegd 258

Gisterenavond, na Nederland – Chili, heb ik mezelf nog maar getrakteerd op de “Plate de jour” biefstuk met Champions en frites. Ik heb het me laten smaken.

Route vandaag:

Ik kon vandaag eerder beginnen als anders, ik wist dat de ver was.
Het begon met een smal kruip door sluip door padje, deels langs een oud spoorlijntje, waar nog met stoom op wordt gereden. Na een viertal kilometers kwam ik in het volgende plaatsje, vanaf hier ging het weer over een Ravel, goed verhard maar wel langzaam stijgend. Van 138 meter naar 315 meter, over een traject van 7,5 km. Hierna ging het eerst via een AVR (afkorten van de route), verder klimmen, klimmen, klimmen en maar klimmen. Af en toe was het dalen, maar dan ging het toch weer omhoog. Het was een dag zonder veel dorpjes, alleen maar bos. De paadje werden ook steeds smaller, ik heb in een uur of vijf dan ook geen personen gezien, Het was wel lekker stil, alleen het geluid van vogeltjes en af en toe het geluid van een kabbelend beekje. Het was zo stil dat je zelfs geen telefoonverbinding had, nada nix, nunca telefoon. Uiteindelijk liep ik het bos uit en Frankrijk in en dat voor de komende 10 weken. Rocroi, is vestingstad, in een mooie stervorm. Nadat ik me gemeld had bij het Office du Tourisme, werd ik begeleid naar een nieuw onderkomen voor pelgrims. Ook heb ik vandaag mijn eerste postpakket opgehaald, met de spullen voor het volgende traject (medicijnen en een routeboek).

Routeoverzicht:

Vierves-Sur-Viroin – Olloy-Sur-Viroin – Brûly – Gué-D’Hossus – Rocroi

Weer:

Zonnig – 23 graden

 

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Vierves-Sur-Viroin (BEL) – Rocroi (FRA)

  1. Tilly

    Heel leuk om te lezen Theo, ik volg je met veel interesse. groetjes Tilly

  2. Franz

    Nu nog een heel groot stuk door Frankrijk….succes Theo!!!!!!

Geef een reactie