Lasbros – Nasbinals

Dag: 58 datum 10 Augustus

Kilometers: afstand 19,8 – totaal afgelegd 1189
Hoogtemeters: stijgen 455- dalen 357- hoogste punt 1260

Al mijn spullen verzamelt en naar beneden gebracht, op mijn gemak mijn rugzak beladen. Gelijk alles gecontroleerd of ik alles wel had, nog even mijn voeten behandeld. Toen kon ik aanschuiven voor het ontbijt. Het was wel apart, de ene had wel een ontbijt besteld en de andere niet en toch zaten we met zijn allen aan een tafel. 

Route vandaag:

Ontbijt op, dan je weer voorbereiden op de wandeling van de dag. Aangezien ik in een tussen dorp zat, zijn de eersten uit je dorp voor je weg en de eersten uit de vorig halteplaats zitten ergens achter je, dus je heb de hele weg, een aantal uren voor je alleen. Na een kleine vijftal kilometers kwam ik in Les Quatre Chemins, dit was een halteplaats voor een paar andere pelgrims (wie ik twee jaar geleden gevolgd had), ik ben er maar gestopt, om te controleren wat zij hadden verteld, het was precies als zij mij hadden verteld. Daarna werd het landschap apart, het lijkt op sommige gedeelten van Engeland of Ierland, heuvelig, kaal, met allerlei rotspunten en rotsblokken, met hier en daar een paar bomen. Het leverde wel mooie vergezichten op. Een nadeel had het wel, het waaide er wel, een stevige wind, ik ben blij dat ik mijn stokken en mijn rugzak om had, anders was ik misschien wel omgewaaid, iets wat ik een tweetal jaar geleden geen last van had. In Finieyrols, bij een gîte, was de eigenaar zo slim geweest om een klein terras in te richten en drank en snacks te verkopen. Hier heb ik ook aangelegd, dit is wel leuk want je komt er mensen tegen die voor je liepen en ook die na je komen en sommige ken je dan al en zij jou ook. Hierna was het eigenlijk niet meer ver naar Nasbinals, de weg hierna toe heerlijk om te lopen, de pap uit mijn benen van gisteren, was wonderwel weg en ik had vandaag ook het idee dat mijn rugzak lichter was geworden. In Nasbinals gemeld bij de receptie van het hotel aan de overkant van de gîte, dit was de bedoeling en de barman vroeg gelijk monsieur Theo. In de gîte een bed uitgezocht, gedoucht en even inkopen gedaan voor het avondeten. Had in de keuken nog spaghetti zien staan, dus heb ik spaghetti met klein gesneden droge worst en blauwe kaas gegeten. Na het eten ben ik aan de overkant in het hotel aan mijn blog gaan werken.

Routeoverzicht:

Lasbros –  Les Quatre Chemins – Finieyrols – Rieutort d’Aubrac – Montgros – Nasbinals

Weer:    

Zonnig, wel veel wind – 23 graden

Opmerking:

3 Comments

Filed under De Tocht

3 Responses to Lasbros – Nasbinals

 1. Jos Zentjens

  Hoi Theo

  Ik heb me weer helemaal bij gelezen over je tocht, Het is echt heel bijzonder wat je aan het doen bent. Wat je allemaal meemaakt en telkens maar weer zorgen dat je klaar bent voor de dag die komt, het lijkt me wel leuk om mensen te ontmoeten die met dezelfde uitdaging bezig zijn, met ieder zijn eigen reden en motivatie om de tocht te lopen. Ik vindt de verhalen prachtig en wordt regelmatig jaloers en denk dan , dit ga ik ook nog eens doen, ooit … . Theo hou vol en zorg dat je er plezier in houd , dan gaat het je zeker lukken.

 2. Hoi Theo,
  Leuk om te lezen hoe het je vergaat, je hebt af en toe wat ongemakken maar niet echt moeite met de tocht. Goed ook dat je het rustig aan doet. Dan blijf je heel en heb je ook tijd om te genieten. Helaas moet ik je mededelen dat het met de foto’s op je site minder gaat. Vorige week kon ik nog t/m week 5 de foto’s zien, nu is het inmiddels beperkt t/m week 4. Iets gaat er kennelijk mis. We wachten in spanning af voor de nieuwe foto’s. Succes verder. Groetjes Tonny&Peter Paul

 3. Jan en Grad

  Het gaat met ups en downs. Letterlijk en figuurlijk 😉

Geef een reactie