Namur – Leffe (Dinant)

Dag: 9 datum 21 juni

Kilometers: afstand 25,6 – totaal afgelegd 213

Afgelopen avond voetbal gekeken en met een paar Nederlandse jongeren staan praten, zij zouden vandaag een 150 kilometer gaan fietsen, het ging niet over de afstand, maar om het aantal klimmen.

Route vandaag:

Na een eerste nacht weer eens in een jeugdherberg, was wel weer wennen een kamer delen met twee andere mensen, wat gepaard gaat met allerlei zaken. Weinig ruimte voor je spullen, snurken, scheten, ronken, woelen enz.. .
Na het ontbijt je spullen oppakken, zorgen dat je je stempel hebt gekregen, op weg. In het routeoverzicht staan een hoop kleine plaatsen, waarvan je de meeste alleen aan de achterkant ziet, want ik loop of over een fietspad of een jaagpad. Deze keer hoefde ik niet zo op de route te letten, ik had een goede metgezel die de hele tijd met mij optrok, de Maas vandaag de hele dag aan de linker kant.
Aangekomen in Leffe mij gemeld bij de Abdij, kreeg te horen waar ik om zeven uur mijn avondmaaltijd geserveerd zou krijgen, daarna werd mij gewezen waar ik kon slapen, dit was een zaaltje boven in het gebouw wat vroeger de bibliotheek was geweest. Ik was tegen zeven aan de deur waar ik zou eten, maar de deur was gesloten, dan maar aanbellen, dit was niet de bedoeling. Ik zat alleen in een kamertje om te eten, er was van alles verschillende soorten brood, beleg, schaaltje salade van boontjes met tomaten, schaaltje tomaten, schaaltje kersen.
Later kwam een pater met een schaal warm eten, spinazie met twee soorten vis. Eigenlijk van alles maar voor mij teveel. Na het eten heb ik nog geholpen met afruimen.
Daarna terug naar mijn slaapzaal, vandaag bijna mijn hele rugzak leeg moeten halen om alles te kunnen gebruiken. Mezelf ingericht voor de nacht, uitgezocht hoe verder, tot Hastiere was het niet zo moeilijk maar dan, dat is een probleem voor morgen.

Routeoverzicht:

Namur – Wépion – Profondeville – Riviére – Roullion – Hun – Anhée – Bouvigne-Sur-Meuse – Leffe

Weer:

Zonnig met af en toe een zonnetje – 22 graden

Leave a Comment

Filed under De Tocht

Geef een reactie