Nasbinals – Saint-Chély-D’Aubrac

Dag: 59 datum 11 Augustus

Kilometers: afstand 15,7 – totaal afgelegd 1204
Hoogtemeters: stijgen 307- dalen 646- hoogste punt 1371

Ik schrok vanmorgen rond half zes wakker van het geluid van wilde varkens, het bleek het alarm op de telefoon van mijn kamergenoot te zijn. Voor mij had ik hem al ingedeeld in de categorie houthakkers, maar nu met dit geluid, deel ik hem in onder de categorie “Varkens” met alle geluiden die hij de afgelopen nacht heeft geproduceerd. Het ontbijt heb ik aan de overkant bij “Hotel de France” genuttigd, nog even een baguette gehaald voor onderweg.

Route vandaag:

Dus maar weer op weg, maar voor het vertrek was het nodig om de regenhoes over de rugzak te doen, het miezerde. Vandaag zou het een wandeling worden door de Aubrac en naar Aubrac. Het is volgens Wikipedia een groot weiland, dus na een paar kilometer, liep ik in het weiland, om je heen niets, hier en daar wat bomen, rotsblokken en koeien.  Het Aubrac rund, de koeien zijn heel apart een licht beige kleur, met flinke horens en een donkere rand aan de binnenkant van de oren. Als je daar loopt denk je dat je alleen bent, maar als je om je heen kijkt, zie soms zelf op grote afstand, een of meer wandelaars lopen en zeker vandaag, bijna eenieder heeft een regenhoes om zijn of haar rugzak, soms in allerlei kleuren. Na een kilometer of tien kwam ik aan in Aubrac, een heel klein dorpje, het was het eerste dorpje, waar ook iets te krijgen was. Dan maar gestopt, even iets drinken en toen ik binnen zag ik drie flinke taarten of vlaaien staan. De keuze was appel met Reine Claude of bosvruchten en het andere was een brioche. Klik hier om foto’s van het restaurant en zijn producten te zien. Na bij gekomen te zijn van de prijs, ging het in de afdaling was pittig, omdat het al de hele dag nat was, waren de stenen, rotsen en paden, nat, glibberig of modderig, dus het was bij ieder stap uitkijken geblazen. De afstand was het vandaag niet, meer het stijgen en het dalen. De gîte lag even voor het dorp, een mooie, modern. Ik was vrij vroeg, gedoucht en wat spullen gewassen en tijd over, om aan mijn Blog te werken. Tijdens eten waren we met 21 personen, 2 Japanse meisjes, 1 meisje van de Kanaaleilanden en de rest Fransen. Het menu vandaag, pompoemsoep, curry met rijst, kaas en een stuk appeltaart.

Routeoverzicht:

Nasbinals – Aubrac – Belvézet –  Saint-Chély-D’Aubrac

Weer:    

Motregen, even een bui, daarna droog met wat zon – 18 graden

Opmerking:

5 Comments

Filed under De Tocht

5 Responses to Nasbinals – Saint-Chély-D’Aubrac

 1. Hans

  haa die buurman,
  Nou dacht zal weer eens een kleine reactie geven.
  Hier in Geldrop verloopt alles rustig zoals het hoort, geen schokkende mededelingen verder.
  Je hebt er de vaart nog steeds aardig inzitten, knap hoor.

  Groetjes van Hans en Anja

 2. Jan en Grad

  De link naar de foto’s werkt helaas niet.
  Dus die mooie taarten houden we te goed 😉

 3. antonie

  Beste Theo, Ik zie dat je vorderingen maakt, hoever is het nog te gaan? veel succes ook van Anneloes

 4. Con

  Theo, wij zijn ook weer solidair met jou…. maar nu met de regen, die met bakken uit de hemel komt zetten. En onze “danseres”, die zit er midden in.
  Succes maar weer. Buen Camino Con

 5. Kuijten

  Hallo Theo,
  Ik schreef St Jacques de l’Allier maar dat moet zijn St Privat de l’Allier.
  Ik ben na Saugues links af geslagen over het Domaine du Sauvage en na 2 dagen via Aumont-Aubrac aangeland in Saint Chely d’Aubrac.
  Toen in 1999 : het regende en sneeuwde en het was er zo koud( als in Sinterklaas- of Kerstliedje). Maar ik liep daar in begin April.
  Ben benieuwd of er af en toe een topografische overeenkomst met mijn route zal voorkomen. Goede reis of heet het : Ultreia ?
  Frits

Geef een reactie