Saint-Alban-Sur-Limagnole – Lasbros

Dag: 57 datum 9 Augustus

Kilometers: afstand 22,6 – totaal afgelegd 1169
Hoogtemeters: stijgen 578- dalen 451- hoogste punt 1102

Deze dag wilden mijn kamergenoten vroeg weg, zij hadden mij gevraagd of ik het erg vond als ze eerder geluid zouden maken, het was wel zo maar ik versliep nog bijna. Het ontbijt zou om 7 uur zijn. Dus voor mij mijn eigen routine, zorgen dat je klaar bent met alles voor je aan het ontbijt begint. Het ontbijt was een gezellig samen zijn met zijn allen aan een grote tafel, met zoals altijd stokbrood en was ook geroosterd brood, diverse soorten confituur, yoghurt en zelfs twee soorten boter, met zout en zonder. Na het ontbijt, eerst een stokbrood gehaald voor onderweg en een postkaart gekocht en verstuurd.

Route vandaag:

Toen werd het tijd om , om te hangen en op weg te gaan. Het dorp uit en de natuur in. Net buiten het dorp kondigde zich het eerste heuveltje zich alweer aan. Het was een dag, die niet wou, ik had het gevoeld dat er pap in mijn benen zat. Er waren weer stukken bij, waar het omhoog ging, waarbij je het gevoel had dat je door een droge rivierbedding liep. In Les Estres was één eerste mogelijk om iets te drinken en te eten te kopen. Het was een gîte, ik had een sandwich met paté van het huis, smaakte goed. Tegen de tijd dat ik in Aumont-Aubrac, werd het steeds drukker, met wandelaars, voor velen is dit de volgende halteplaats, het gros loopt via een routeboekje van Michelin, hier staan dag etappes omschreven, die plaatsen probeer ik te mijden. Op mijn vorige overnachtingsadres had ik de tip gekregen om in Aumont-Aubrac in kopen te doen, omdat hierna de eerste twintig kilometer niets te kopen iets. Maar dan is het wel handig als er winkels open zijn. Ik heb bij de slager wat te eten gekocht voor vanavond en morgen onderweg. Aardappelkoeken en een gedroogde worst. Bij de bakker nog een sandwich  met jambon de payes en cantelou, voor als toetje een Clafoutis met abrikozen. Zo inkopen gedaan, op voor het laatste stuk van vandaag, nog een kleine 6 kilometer. Aangekomen bij de gîte in Lasbros, kreeg ik met iets nieuws te maken, zonder bergschoenen naar binnen is al bekend, maar je rugzak in een aparte berging is wel nieuw. Ze doen het om de transport van bed wantsen tegen te gaan, dus datgene wat je denkt nodig te hebben uit je rugzak halen en meenemen naar de slaapzaal. Deze gîte is zelfverzorgend, je moet zelf voor je avondmaaltijd zorgen. Dat is wel een leuk gezicht, eenieder begint wat klaar te maken om te eten op zijn eigen tijd en eigen manier. Iets later kwam de eigenaresse om geld te innen en een stempel te geven.

Routeoverzicht:

Saint-Alban-Sur-Limagnole – Cabannes-Planes– Les Estres – Bigose – Aumont-Aubrac – La Chaze-de Peyre – Lasbros

Weer:    

Het zag er niet veel belovend uit, zwaar bewolking, maar later kwam de zon – 23 graden

Opmerking:

Leave a Comment

Filed under De Tocht

Geef een reactie