Cee – Olveiroa

Dag: 7 datum 28 mei

Kilometers: 19,4 km afstand- 148 km totaal afgelegd
Hoogtemeters: 637 m stijgen – 384 m dalen – 378 m hoogste punt
Route vandaag:

Vanmorgen verschrikt wakker geworden, welke dag is het vandaag, het is 28 mei. Ik moet pas op 31 mei in Santiago zijn. Dus ik heb nog vier dagen om daar te komen en volgens mijn huidige planning waren het er drie, dan het geheel maar op delen in vier stukken. Het kon dus nu rustig aan, de stukken werden wat korter.Dan maar rustig inpakken, ontbijten en dan op weg. Zeker wetenende dat het een stevig dag zou worden. De eerste 3,5 kilometer moest ik een hoogteverschil van 250 meter overwinnen, hierbij hier nog een tegenstander, een harde wind recht van voren, af en toe van de zijkant. Het pad was ook niet om over naar huis te schrijven. Vol met van die grote keien. Na de hoogte overwonnen te hebben gingen nog wel een beetje om laag en omhoog, maar dat was de moeite niet waard.

Langs de route kreeg ik nog af en toe zicht op de zee en op Cabo Fisterra. Dat heeft zich een paar keer herhaalt, als je het niet weet, dan zie je het niet.

Bij Hospital, net na de kruising waar ik de keuze had voor Muxia of Fisterra, zat een cafeetje. Hier trof ik twee Nederlanders op de fiets, dus wordt er ervaringen uit gewisseld. Na een tijd gingen wij ieders ons weegs.

Uiteindelijk aangekomen in Olveiroa, had ik geluk in de albergue xunta ik had een van de laatste bedden. Het bleek dat de albergue enkele meters verderop ook al vol zat, het was voor diegene die later aankwamen pech hebben en proberen op 4 kilometer verder om onderdak te krijgen.

Routeoverzicht:

Cee – Hospital – Logoso – Olveiroa

Weer:

Zonnig – 23 graden

Opmerking:

Santa Marina – Lago – Olveiroa

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Tocht

Geef een reactie