Olveiroa – Santa Marina

Dag: 8 datum 29 mei

Kilometers: 13 km afstand – 161 km totaal afgelegd
Hoogtemeters: 281 m stijgen – 230 m dalen – 426 m hoogste punt
Route vandaag:

Zo dit werd een wandelrustdag, lekker rustig aan en niet te veel kilometers.

De grote meute was al weg en ik had alles voor mij, na alles ingepakt te hebben op weg, voorlopig niet verder dan de andere albergue, om te ontbijten. Vandaag begonnen met een omelet met brood, een sinaasappelsap en een thee. Toen dit was weggewerkt echt op weg.Na een paar kilometer piepte mijn GPS, tijd om de batterijen te vervangen. Nadat ik dat gedaan had en omkeek, zag ik een andere pelgrim aan komen. Het bleek een Deen te zijn, we zijn samen op gelopen, hij had dit stuk al vaker gelopen en meerdere camino’s.

Zo al pratende schoot het aardig op, we zijn alleen even gestopt, omdat er bij een boerderij waar we langs kwamen, een paar andere pelgrims stonden te kijken naar de geboorte van een kalf. Wij zagen dus een net geboren kalf liggen, wat gelijk in een kruiwagen werd afgevoerd.

Ik denk dat we in een half uurtje daarna al aankwamen bij de albergue waar ik deze avond zou slapen. Na afgehangen te hebben, hebben we samen wat gedronken, in de tussentijd kwamen nog een paar Nederlanders aan die hij ook kenden, zo werd het toch gezellig.

De rest van de middag heb ik heerlijk in de zon gezetten op het terras en zitten praten met een Nederlandse vrouw.

Routeoverzicht:

Olveiroa – Lago – Santa Marina

Weer:

Zonnig – 22 graden

Opmerking:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Tocht

Geef een reactie