Muxia – Fisterra

Dag: 5 datum 26 Mei

Kilometers: 28,1 km afstand – 115 totaal afgelegd
Hoogtemeters: 695 m stijgen – 701 m dalen – 269 m hoogste punt

Route vandaag:

Deze morgen op gestaan met de malloten, ik kon niet zien hoe laat het was. Toen ik eindelijk licht had, om op mijn horloge te kijken was het 6 uur. Maar ontbeten en langzaam maar op weg, het was nog donker.Snel de weg gevonden, ondanks dat het nog donker was. Het eerste stuk ging nog langs het strand over verharde wegen. Daarna kwamen er langzaam smallere verharde en onverharde wegen en paden. Het grootste deel ging door bossen of struiken.

Ongeveer halverwege bij het dorpje Lires eindelijk iets waar je wat kon drinken en eten, was er ook aan toe. Dit voor mij een laat ontbijt of een vroege lunch. Het ging wel de hele tijd omhoog en omlaag.

Eindelijk kwam Fisterra in zicht, maar voor je er dan bent duurt het toch nog even. Ik hoefde niet lang te zoeken naar mijn onderdak, ik kreeg ergens op het laatste stuk nog een briefje toe gestopt van toevallig het adres waar ik naar toe wou. Aangekomen, ingecheckt, rommel weggelegd, eerst maar even mijn oorkonde halen, iets eten en drinken. Na dit alles op zoek gegaan naar een winkeltje voor een enveloppe, om de twee oorkondes, onbeschadigd naar huis te sturen.

Aangezien het een heerlijk zonnige dag was, ben ik maar naar het strand gegaan om even te genieten van de zon, kon wel even gebruiken. terug in de albergue, eerst maar even al het zand en zout afgespoeld. Toen ik daarmee klaar was en zat te genieten van een kopje thee, bleek dat er nog twee Nederlanders in de albergue sliepen. Even met hen de wetenswaardigheden uitgewisseld. De tijd een klein beetje voorbij gekletst, op naar een plek om te eten. De gelegenheid waar ik ging eten zat vol, maar er waren mensen bij die aanstalten maakte om weg te gaan. Na dat een van de tafel leeg kwam duurde het toch nog even voor ik aan tafel kon. Het duurde alles bij elkaar toch wel even. Niet een of het ander, ik wou naar Cabo de Fisterra voor de zonsondergang. Dat ging ik niet meer redden, dus maar naar het strand van deze middag. Ik heb de zon toch nog onder zien gaan.

Dan maar morgenvroeg naar Cabo de Fisterra.

Routeoverzicht:

Muxia – Lires – Fisterra

Weer:

Zonnig- 18 graden

Opmerking:

Voor degene die het niet helemaal begrijpen, ik heb gelopen in mei, maar op dit moment kan ik aan mijn blog werken. Ik had tijdens mijn wandeling niet de mogelijkeheden om mijn GPS uit te lezen en ook vaak niet beschikking over WIFI/Internet.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Tocht

Geef een reactie