Dumbria – Muxia

Dag: 4 datum 25 Mei

Kilometers: 22,1 km afstand – 87 km totaal afgelegd
Hoogtemeters: 488 m stijgen – 672 m dalen – 210 m hoogste punt

Route vandaag:

Vandaag geen ontbijt, op weg, om na een kilometer of vijf te ontbijten. In mijn gidsje stond dat daar een klein cafeetje was en de moeder van de eigenaar een hele goede tortilla (een soort pannekoek met aardappelen en eieren) zou maken. Voor de vraag of dat het een Spaanse of een Franse tortilla zou zijn. Ik heb gekozen voor een Franse, dat is een omelet.Ik zat op mijn gemak wat te drinken, kom mijn stalker binnen. Ik heb al een paar dagen, dat mijn houtzager mij volgt, op zich geen slechte kerel. Maar hij weet niet wat hij wil, hij zou van Santa Marina naar Cee lopen, in Olveiroa kwam hij de bar binnen waar ik ook was en vroeg naar een geldautomaat. In Olveiroa was er geen, alleen in Cee of in Dumbria. Hij ging geergerd weg. Ik denk hij gaat verder naar Cee. Later toen ik al in Dumbria in de albergue was geweest en ik op zoek ging naar de geldautomaat kwam ik hem weer tegen. Hij sliep ook in de albergue, gelukkig waren er drie kamers.

Deze morgen vroeg ik hem wat hij zou gaan doen, hij zei ik ga naar Cee. Dus kwam ik hem weer tegen, soms liep hij voor me en soms achter me. Steeds kwam ik hem weer tegen.

De wandeling vandaag was afwisselend, soms over harde wegen en dan weer via smalle onverharde paden. Ik heb vandaag ook op mijn gemak gelopen met vele pauzes. Ik kwam langs een hele grote Horreo (een huisje op palen met ronde stenen, om spullen te drogen of veilig te stellen tegen muizen of ratten) deze had 24 palen, normaal is 6 of 8. Naast deze horreo was een klooster of een woongemeenschap. Con had mij er van verteld en vanmorgen kreeg ik van hem een SMS, met als tip om daar te stoppen. Heb ik ook gedaan, ik was van harte welkom, ik moest gaan zitten of ik iets wou drinken. Dat maar gedaan, had toch alle tijd.

Verder op mijn route voor vandaag, het mooiste moment was wel dat in een bos liep en voor het eerst de zee zag. Het laatste stuk liep mijn stalker met mij mee, hij heet Peter en komt uit Duitsland. Wij verblijven in dezelfde albergue, zijn samen naar kerkje van Muxia gelopen en naderhand ook samen gegeten.

Routeoverzicht:

Dumbria – Trasufre – Senade – Quintans – Moraime – Muxia

Weer:

In het begin erg bewolkt, later zonnig en veel wind – 21 graden

Opmerking:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Tocht

Geef een reactie