Santa Marina – Dumbria

Dag: 3 datum 24 Mei

Kilometers: 21,9 km afstand – 65 km totaal afgelegd
Hoogtemeters: 540 m stijgen – 400 m dalen – 433 m hoogste punt

Route vandaag:

Om 7 uur opgestaan, vandaag geen vroege vertrekkers, alleen de houtzager was er ook weer. In dezelfde gelegenheid ontbeten, op zijn Spaans, wat brood met boter en jam, dit alles weggespoeld met thee.

Op weg dan maar, de lucht zag er niet veel voorspellend uit, grijze wolken en later iets of wat druppeltjes, het zette geluk niet door. De hemel trok later toch weer open, de zon kwam er af en toe door heen.De route ging voor een groot gedeelte over asfalt, maar toch ook wel over kleine smalle of iets bredere onverharde wegen. Het landschap was licht glooiend, met bomen die steeds kleiner worden en akkers die op dit moment bewerkt worden. Ook zie hier en daar er wat rotsen tussen door steken. Op toppen van de heuvels zie ook steeds meer windmolens.

Na een kleine 10 kilometers bij een bar een tussenstop gemaakt, wat gedronken en een bocadillo met tortilla francesa genuttigd. Op mijn gemak want het was niet zover. Daarna mijn weg maar weer vervolgd, kwam een aantal kilometers kwam ik de Deense Nederlandse weer tegen op een terras, dan maar even stoppen en een kopje thee gedronken. Wij samen weer op weg gegaan, we hebben samen opgelopen tot aan de splitsing, waar je naar Fisterra of Muxia gaat. Nog even wat foto’s gemaakt en daar afscheid genomen, zij ging rechtstreeks naar Fisterra en ik via Muxia.

Mijn weg vervolgend kwam ik na 4 kilometer aan bij de Albergue de Peregrinos “O Conco” te Dumbria. Het was een groot leeg gebouw, niemand aanwezig, op de voordeur een briefje, de deur is open, zoek een bed en om 8 acht kom ik langs. De dienstdoende medewerkster kwam al eerder langs om mij en ook weer de houtzager in te schrijven en geld te ontvangen. Ik heb geluk de houtzager slaapt twee kamers verderop.

Deze avond heb ik zelf gekookt, de leftovers met gedroogde worst. Ik had gevonden spaghetti, tomatensaus, ui en knoflook. Heb er een prutje van gemaakt, het vulde en smaakte ook nog.

Routeoverzicht:

Santa Marina – Lago – Olveiroa – Hospital – Dumbria

Weer:

Licht bewolkt en veel wind – 18 graden

Opmerking:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Tocht

Geef een reactie