Santa Mariña – Negreira

Dag: 9 Datum 30 mei

Kilometers: 21,6 km afstand – 182 km totaal afgelegd
Hoogtemeters: 420 m stijgen – 585 m dalen – 436 m hoogste punt

Route vandaag:

Ook vandaag weer een rustige start, ondanks de 21 km. Als je in omgekeerde richting loopt, is het anders, maar toch heb je af en toe het idee ben ik hier al eens geweest of o ja nu komt dit of dat. Het mooiste moment was wel weer het moment dat ik de windmolens weer zag op doemen.

Ongeveer halverwege zat een cafeetje, het was er al druk. Heerlijk even gezeten, wat gegeten en gedronken. Na een tijdje zie ik twee jonge jongens zitten en hoor ik ze Nederlands spreken, Zij waren onderweg naar Fisterra en Muxia. Heb ze een “Buen Camino” gewenst en zij waren alweer weg.

Vandaag ben ik een paar aangesproken met de vraag of ik wist waar zij waren, ik wees met de punt van stok op de grond en zei “Hier”. Daarna kwamen ze meestal met een boekje of een kaart. Het is lastig als je pijlen volgt en niet bijhoudt waar je bent op de kaart of boekje.

Zo kwam ik redelijk ontspannen aan in Negreira, ik had mij voor genomen, om gebruik te maken van de albergue midden in het dorp. Na mijn intrek te hebben genomen, eerst maar wat gaan eten en drinken.

Terug in de albergue, op de slaapzaal, hoor ik buiten muziek. Ik kijk uit het raam komt er een optocht de straat, ik mijn fototoestel gepakt en naar buiten. Het was een optocht van dans- en muziekgezelschappen. De gezelachappen kwamen uit de kleine dorpjes uit de omgeving, deze bestonden uit kinderen en ouderen in klederdracht. Meestal vooraf gegaan door een of meerdere doedelzakspelers en trommelaars.Zij trokken op naar een plein, waren zij dansdemostratie gaven. Het was leuk om dit mee te maken.

‘S aonds heb ik weer gegeeten, waar ik op de heen weg ook al gegeeten had, het was een goed adres, met vriendelijke mensen, voor wie een gast nog steeds een gast is.

Routeoverzicht:

Santa Mariña-Vilarserio-Portocamino-Negreira

Weer:
Zonnig – 19 graden

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Tocht

Geef een reactie