Anglure – Savières

Dag: 22 datum 5 juli

Kilometers: afstand 27,0 – totaal afgelegd 501

Na de teleurstelling, heeft de man van Mme Funot, gelijk de vlaggetjes, die aan de buitenkant, rond een raam had, weggehaald. Goed ontbijt gehad, veel stokboord met bramenjam. Alleen buiten was het minder, ik weer al wakker met het geluid van regen.

Route vandaag:

Ben begonnen met jack aan, regenhoes over de rugzak en poncho aan, zo op weg. Op zoek naar mijn metgezel, ik had met hem afgesproken, op het moment dat ik hem zou ontmoeten was hij e ral. Bij het plaatsje Clesles begon onze gezamenlijke tocht voor de komende 17 kilometer, zijn naam is “Le Canal de la Haute Seine”, een oud buitengebruik zijnde kanaal, de eerste 3 kilometers ging het over het oude jaagpad en daarna over een heel mooi vlak asfalt. Alleen Méry-Sur-Seine, was een onderbreking, hier heb ik een rust ingelast en mij met alle risico’s ontdaan van mijn poncho. Het loopt heerlijk langs zo’n kanaal, links en rechts van het kanaal alleen maar bos, je kunt heerlijk genieten van de stille, de geluiden van vogels, je eigen voetstappen en het tikken van mijn wandelstokken. Ik ben hooguit tien personen tegenkomen, op de fiets, een paar wandelaars en een paar slakkenzoekers. Ik weet niet of iemand het al gezien heeft, ik heb alweer een mijlpaal weggewerkt, de 500 kilometer zit er op. Aangekomen in Savières, op zoek naar het adres, dat lag nog een kilometer in tegenovergestelde richting, aangekomen op het juiste adres, was er niemand thuis, aan de buurvrouw gevraagd om mij te helpen, na een telefoontje van haar met Mme Noble, kon ik het huisje in en alles stond voor mij gereed. Vandaag kreeg ik een tomatensalade met ei, aardappelsalade, twee kipfilets, camembert en als toetje een perzik en een abrikoos. Ook vandaag geen Internet en ook geen voetbal.

Verder nog, ik heb het ook erg druk met het beantwoorden van al die reacties die ik kreeg op mijn Blog. Het mogen er wel meer worden, al die facebook-fans met vind ik leuk, een reactie doet veel meer.

Zij die al een reactie geplaatst hebben bedankt.

Routeoverzicht:

Anglure – Bagneux – Clesles – Méry-Sur-Seine – Droupt-Sainte-Marie – Saint-Mesmin – Savières

Weer:

Voornamelijk regen, later bewolkt, met af en toe een zonnetje – 22 graden

2 Comments

Filed under De Tocht

2 Responses to Anglure – Savières

  1. rob Biesters

    Dagelijks volg ik jouw verrichtingen. Met een beetje jalousie, want terwijl ik met de auto op-en neer Amstelveen rijdt, zou ik veel liever aan de wandel zijn en ook al die leuke contacten meemaken. Maar daarvan droom ik wel als ik over heel lange tijd gepensioneerd ben. Maar dat duurt nog even.

    Wandel en schrijfs ze,

    Groeten, Rob

  2. Jan en Grad

    Gefeliciteerd met de 500km mijlpaal

Geef een reactie