Énines – Namur

Dag: 7 datum 20 juni

Kilometers: afstand 32 km – totaal afgelegd 162 km

Gisterenavond nadat ik gegeten had, met de eigenaars besproken hoe nu verder, tussen Énines en Namur zijn bijna geen overnachtings mogelijkheden. Na een paar kilometer was er iets of anders werd het Namur. Ik ben nog even bezig geweest om te kijken welke route ik zou nemen. Ben er uitgekomen.

Route vandaag:

De normale procedure als altijd, toiletteren, wassen, spullen bij mekaar zoeken, rugzak in pakken, ontbijten, afrekenen, rugzak omdoen, pet op, GPS aanzetten en resetten, afscheid nemen en op weg.
Vandaag moest ik eerst die meters van gisteren omhoog, maar nu omlaag. Het eerste stuk was een oude veldweg, van de ene hobbel naar de andere hobbel. Het was maar twee en halve kilometer. Toen begon een mooi egaal fietspad, Ravel 2, dit is een fietspad over een oude spoorbaan, welke liep van Tienen naar Namur. Het gaat langs allerlei kleine dorpjes welke je bijna niet ziet en weer door landbouwgebieden, met bijna dezelfde producten als gisteren, vandaag heb ik ook vlas gezien. Het pad gaat langzaam omhoog naar 200 meter daarna gaat langzaam naar het afvalputje van de Ardennen de Maas op een hoogte hier van 94 meter. Uiteindelijk kwam ik in Namur, even geprobeert een stempel te bemachtigen van de bisschop van Namur, niet gelukt. Dus maar op zoek naar mijn overnachtingsadres, de Auberge de Jeunesse van Namur, deze ligt net buiten Namur.

Routeoverzicht:

Énines – Hédenge – Autre-Église – Eghezee – Longchamp – Leuze – Daussoulx – Vedrin – Namur

Weer:

Bewolkt, met af en toe een mager zonnetje

 

3 Comments

Filed under De Tocht

3 Responses to Énines – Namur

 1. Peter Paul en Tonny,
  7 dagen al onderweg, zo te lezen gaat het goed. Voor ons nog geen herkenningspunten maar die gaan na Namur vast en zeker komen. Heel veel succes verder en we blijven je volgen.

 2. Jan de buurman

  Hoi Theo,

  Interessant om dagelijks jouw reisverslag te lezen. Ook leuk om te constateren dat je met jouw achternaam moeiteloos in elke jeugdherberg terecht kunt. Bofkont.

  Groetjes vanuit het verre Nederland.

 3. Franz Seuntjens

  Dat was een stevige wandeling,32 km.
  Goed door staan hoop ik ?

Geef een reactie