Sevilla – week 1

Zo de eerste week in Sevilla is om.

De eerste twee dagen heb ik de sfeer geproefd van Sevilla, ben op voor mij de bekende plaatsen geweest. Zoals de omgeving van de KathedraalPlaza de España, Triana, Barrio Santa Cruz, enz.
Op maandag begonnen de lessen, zit in een klas met gevorderde, een gemengd gezelschap,  een Belgische, een Russische, twee Duitsers, een Braziliaanse, twee Engelse en twee Nederlanders.
Ik heb daarbij nog in de middag twee extra uren bij Maria, samen met de Belgische en een Italiaanse, deze lessen zijn erg intensief.

 Ik volg het  Culturele Programma 4-10 feb van de school.

Maandag: (Paseo Orientativo) Oriëntatie rondleiding door het centrum van Sevilla.
Dinsdag: (Clase de Cultura) Uitleg over het hoe en wat van Carnaval in Cadiz en (Monasterio de la Cartuja) een boezoek aan Monasterio de la Cartuja, dit was eerst een klooster, later een keramiekfabriek, daarna het Koninklijk Paviljoen tijdens de expo van 1992 en een museum voor tijdelijke (moderne) kunst.
Woensdag: (Noche de Falmingo) Het bijwonen van een flamingo-voorstelling, eentje welke niet voor toeristen is, maar bij een flamingo vereniging. De artiesten waren familie van elkaar en doen het voor hun plezier, het is op de foto’s te zien, aan hun hele uitstraling te zien.
Donderdag: (Clase de Cine) Een film gezien (La Ciudad), in het Spaans met Spaanse ondertiteling.
Vrijdag: Geen Programma, heb de Plaza de Setas (Plein van de Champignons) bezoekt en gefotografeerd.
Zaterdag: Eerste wat ik gedaan heb is de Kathedraal van Sevilla bezocht, was de derde keer in Sevilla, alle andere keren was het niet gelukt om de Kathedraal te bezoeken. Hieronder vind je een virtuele rondleiding door de Kathedraal:
Rondleiding: Kathedraal van Sevilla
Het was de moeite waard, heb al heel wat Kathedralen gezien, maar dit is wel een van grootste tot nu toe. Tevens was ik in de toren “Giralda“, was in de moorse tijd een minaret, later na de katolieke verovering van Sevilla is er een stuk bovenop gezet.
(Carnaval de Cadiz) het lijkt op carnaval als bij ons, alleen speel zich alles buiten af, vele duizenden mensen, in erg nauwe straatjes, was leuk om mee te maken.


Van wandelen komt het er nu niet van, maar wel veel lopen, om Sevilla te kunnen bekijken.

[nggallery  id=29 template=”galleryview” caption]

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Voorbereidingen

Reacties zijn gesloten.