Zepperen – Orsmaal

Dag: 5 datum 18 juni

Kilometers: afstand 18,7 km – totaal afgelegd 108,9 km

Vanmorgen werd eerst de wedstrijd van gisterenavond nog na besproken, Ivan had gisterenavond nog gezegd als de Belgen verliezen, dan zou ik niet genoeg aangemoedigd hebben. Gerda en Ivan, bij wie ik verbleef waren dik tevreden met het resultaat. Ook hier was een goed en een uitgebreid ontbijt.

Route vandaag:

Zepperen uit was eigenlijk zo gebeurd, bijna gelijk een padje door en langs boomgaarden. Gevolgd door de bebouwing van Sint-Truiden, dat houd in weer een kaarsrechte inkom weg, maar Sint-Truiden zelf is een oude stad met een historische kern. Eerst opzoek naar de Sint-Jacobuskerk en een stempel van de stad Sint-Truiden. Allebei gevonden en dan maar weer zo`snel mogelijk de stad uit. Net buiten de stad ging het weer door de boomgaarden en over een oude spoorweg (de ijzerenweg) in de richting van Zoutleeuw. Daar vond ik de eerste tekenen van de “Via Monastica”, welke van Den Bosch naar Rocroi loopt en welke ik ook voor een groot gedeelte volg. Dus volgen de via Monastica in de richting van Orsmaal, via een slingerende kasseienweg. Ik was erg vroeg vanwege de kortere afstand, maar ik kon wel lekker mijn kleren laten meewassen. Gelukkig kon ik ook naar de wedstrijd Nederland-Australië kijken.
Wat ik zeker niet moet vergeten te melden, de eerste mijlpaal is gehaald, de eerste 100 km zitten erop, op naar de volgende mijlpaal.

Routeoverzicht:

Zepperen – Sint-Truiden – Wilderen – Zoutleeuw – Orsmaal

Weer:

Zonnig, 22 graden

1 Comment

Filed under De Tocht

One Response to Zepperen – Orsmaal

  1. Jan de buurman

    Hoi Theo,

    Proficiat met het succesvol bereiken van je eerste mijlpaal van 100 km. Als ik me niet volgen hierna nog veel mijlpalen van 100 km, maar met jouw enthousiasme en positieve insteek moet het voor jou gewoon haalbaar zijn.
    Ik heb er vertrouwen in, mits blessure leed je bespaart zal blijven.

    Groetjes, Jan de buurman en veel succes verder.

Geef een reactie