Airport – Thalang (25,8 km)

Trainingsstage Thailand

Om in training te blijven, ben ik begonnen met een wandeling vanuit Patong Beach, de bedoeling is om het schiereiland Phuket rond te gaan lopen.
De laatste etappe van de reeks wandeling.
Zoals alle andere wandelingen eerst maar weer eens op het beginpunt te komen. Het duurde niet lang voor ik een taxi had, maar dan uitleggen dat je naar vliegveld wilt en niet gaat vliegen. Na wat rare blikken is het toch gelukt, in buurt van het vliegveld te komen bij de uitgang.
Hier begon de laatste etappe, de eerste zes kilometer waren eerst langs de startbaan en langs hoofdroute noord-zuid van het schiereiland Phuket. Om verder te gaan op een nevenroute, eigenlijk een lange boog met af en toe wat huisje en kleine dorpjes, minder te zien als op de andere etappes.
Rond het middaguur wilde ik wat eten, kom in een kleine nederzetting, zie een restaurant waar het druk was, maar achteraf bleek meer een buurthuis met een feestje voor het vieren een gedenkdag voor boeddhisten, ik kreeg wat te drinken en mocht ook mee-eten. Hier kwam ik pas achter toen ik wilde afrekenen, ik kon niet afrekenen, maar kon een donatie doen voor Boeddha. Op zich vind ik het al vreemd, ik liep al verschillende kilometer door een moslim-gebied.
De wandeling vervolgd en nu werden de laatsten kilometers wel echt zwaar, het viel niet mee, voor het eerst van alle wandelingen last van een dikke blaar. De wandeling toch uitgelopen en te eindigen midden op het het eiland bij het “Heroines Monument” en van daaruit weer terug naar Patong Beach met de lokale bus.

Het weer:
Licht bewolkt en bijna geen wind, temperatuur rond de 34 graden. (28 – 42)

Route overzicht: Airport – Thalang (25,8 km)

[nggallery id=42 template=galleryview]

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Voorbereidingen

Geef een reactie