Geldrop – Porto – Santiago de Compostela

Dag: -1 / 0 datum 20 – 21 mei

Route:

Het was een gemakkelijke opstart, eerst naar het vliegveld in Eindhoven en goede vlucht naar Porto. De overnachting in Porto had ik vooraf geboekt. Het hostel was niet zover van het vliegveld. Een niet te groot hostel met erg vriendelijke medewerkers. Snel een bed gevonden en spullen weggelegd. Zodat er nog voldoende tijd over was voor een bezoek aan het centrum van Porto. De baliemedewerkster gaf mij een oplaadbaar metrokaartje en nu kon ik bij het metrostation mijn ritjes opladen. Na een ritje van een half uur was ik in het centrum van  Porto, ik heb een aantal hoogtepunten bezocht, het Centraal station, met zijn tegelwanden, de kathadraal, de oever van de Douro en een oude boekwinkel.
De volgende morgen normale tijd op, ontbijten en bijna mijn tijd voor de bus voorbij gel….!!, met een Belgische pelgrim. Was ik er toch nog op tijd, bij het vliegveld voor mijn vervolg naar Santiago.
De bus gaat door het noorden van Portugal, erg groen en heuvelachtig, in de richting van Spanje. Na een overstap in Vigo was ik voor mijn gevoel, erg snel in Santiago.
Aangekomen in Santiago ging ik via de “Huiskamer der Lage Landen”, om kennis te maken met onze voorgangers, naar het Hospedería San Martín Pinario (Oud klooster), voor mijn onderdak.

Routeoverzicht:

Weer:

Zonnig- 21 graden

Opmerking:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Tocht

Geef een reactie