Santiago de Compostela – Negreira

Dag: 1 datum 22 Mei
Kilometers: 22,1 km afstand – 22 km totaal afgelegd
Hoogtemeters: 576 m stijgen – 647 m dalen – 278 m hoogste punt
Route vandaag:

Zo eerste dag, weer aan de wandel. Na een nacht in Hospedería San Martín Pinario geslapen en een goed ontbijt genuttigd te hebben. Ben ik er klaar voor.Op weg naar de eerste bestemming. Op het plein voor de Kathedraal was het nog erg rustig. Na een paar straten door Santiago sta ergens in het buitengebied. Hier begin het rustige wandelen. Door bossen met eucalyptus bomen en kleine akkers. Zo af en toe wat bebouwing. In het begin had ik het idee ik ben “Remi”, maar later zag ik wat pelgrims op de route, welke ik al snel inhaalde. Na een tweetal stops en een stevig bult, waar ik voor gewaarschuwd was door Con (voor mij was het niet zo’n bult), kwam ik aan in Negreira. Hier vast wat inkopen gedaan voor de volgende dag. Moest alleen nog “twee kilometer” voor de Albergue de Peregrinos.

Was hier op tijd, een bed uitgezocht, wat gegeten, wat gerelaxt. Tegen de avond teruggelopen naar Negreira, om wat te drinken en te eten. Vond een klein barretje waar ze een “Menu del dia” hadden, voorgerecht Lentejas, hoofdgerecht een stoofschotel met rijst en als toetje een Flan. Terug in de Albergue, blog bijgewerkt.

Routeoverzicht:

Santiago de Compostela – Alto de Vento – Augapesada – Ponte Maceira – Negreira

Weer:

Zonnig – 18 graden

Opmerking:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Tocht

Geef een reactie