Montlauzan – Dufort-Lacapelette

Dag: 71 datum 23 Augustus

Kilometers: afstand 19,7  – totaal afgelegd 1478
Hoogtemeters: stijgen 556 – dalen 611- hoogste punt 245

Heerlijk geslapen bij de pastoor op zolder, het ontbijt was goed verzorgd, keuze genoeg, diverse confituren en ingemaakte pruimen, samen met cornflakes en yoghurt, smaakte goed. Tijdens het het ontbijt al afscheid genomen van de vrouw des huizes, zij moest weg. Na het ontbijt, omhangen en afscheid nemen van de heer des huizes.

Route vandaag:

Het begon met bergafwaarts en ik kreeg de boodschap mee als ik straks op de eerste uit de bomen kwam, terug te kijken, om het kerkje te kunnen zien liggen. Het was ook zo, het kerkje lag er mooi bij, maar het niet de eerste heuvel voor vandaag, er zouden er nog meerdere volgen. Het ging weer door bossen en velden. Na een kilometer of zes hoorde ik een vreemd geluid, ik kon het niet helemaal thuisbrengen, even later kwam ik tot de ontdekking wat het was. Het geluid was van een gasbrander van een heteluchtballon, deze kwam uit een vallei omhoog over een heuveltop, om daarna weer langzaam een andere vallei in te zakken. Dit heb je als zo op een heuveltop loopt en overzicht hebt. Een paar kilometer later kwam Lauzerte in zicht, een flinke puist in het landschap, het erge eraan was dat ik er ook tegenop moest. Dit was het eerste dorp waar ook leven was, omdat het zaterdag was, was in het centrum van het dorp of stadje ook een marktje. Ik ben niet al te lang gebleven, want ik moest verder en er wachtte nog enkele kilometers en heuvels op mij. Het ging mij vandaag ook niet goed af, het wilde niet. Na verschillende pauzes kwam ik in Durfort-Lacapelette aan. De bedoeling was dat ik tot Saint-Martin-de-Dufort zou lopen en daar op gepikt zou worden door de eigenaar van de gîte, een Nederlander. In Durfort-Lacapelette, heb ik hem gebeld en kwam hij mij daar oppikken. Zo kwam ik gîte voor vandaag. Ik heb een kleine woning tot mij beschikking. Er is ook een zwembad aan wezig, waarvan ik gebruik heb gemaakt, ik dacht dat is wel lekker voor de spieren. Het avondeten was op z’n Nederlands, heerlijk soepje, wortelsoepje, hoofdgerecht groente uit de oven, gegratineerde aardappelen, tomatensalade en een groene salade met gans van de grill, als toetje een soort tiramisu. Na het eten nog even zitten kletsen en geprobeerd te werken aan mijn Blog, maar internet lag eruit. Dan maar eens naar buiten geweest om de sterrenhemel te bekijken, dat was hier goed mogelijk, geen lichtvervuiling, een mooie duidelijke sterrenhemel.

Routeoverzicht:

Montlauzan – Lauzerte – Parry – Durfort-Lacapelette

Weer:

Bewolkt, met af en toe wat zon en wat regenspatten – 24 graden

Opmerking:

1 reactie

Opgeslagen onder De Tocht

Één reactie op Montlauzan – Dufort-Lacapelette

  1. Franz

    He dat is een keer wat anders ,dan altijd internetten. De sterrenhemel bekijken. Kun je je gedachten eens op een rijtje zetten…

Geef een reactie