Lascabanes – Montlauzan

Dag: 70 datum 22 Augustus

Kilometers: afstand 18  – totaal afgelegd 1449
Hoogtemeters: stijgen 445- dalen 400- hoogste punt 284

Deze morgen begon het spul al om 6 uur te bewegen, de kamer waarin ik lag had een venster, wat grensde aan de veranda, die ook dienst deed als eetkamer en ontbijttafel. Zodoende was ik al vroeg wakker, maar ik had alle tijd. Vandaag was het ook weer een wandeletappe, ik had alle tijd, de mensen waar ik vanavond verblijf zouden pas rond vijf uur thuis zijn. Gisterenavond kwam er ook nog een Belg binnen, hij had gehoord dat ik voor hem liep, hij zei dat hij wel met mij wou oplopen, maar toen ik hem vertelde van mijn plannen, koos hij er toch voor om alleen verder te gaan. Ik ben naar de kerk geweest, hierin Lascabanes, geeft de pastoor iedere avond pelgrims een voetwassing, helaas pindakaas, de pastoor was op vakantie.

Route vandaag:

Dus vandaag op mijn gemak, ontbeten, rugzak ingepakt en langzaam op weg gegaan. Het dorp uit was geen probleem, maar daarna, het ging weer lekker omhoog in de richting van Saint-Jean, over z’n keienpaadje. Bovenaan gekomen was daar een klein kapelletje, niets bijzonders. Hierna heb ik kilometers over een heuvelrug gelopen, soms door het bos en ook over een open vlakte, heerlijk in de zon met licht briesje. De enige echte plaats waar ik door heen kwam was Montcuq, niet bijzonder, waar wel een plek waar wat te eten en te drinken te krijgen was. Heb hier een langere pauze genomen. Na de pauze via allerlei kleine paadjes en gehuchtjes naar Montlauzan, het klink als een wereldstad, maar het is een gehucht op een heuvel, met een kerk en drie huizen. Heb onderdak gevonden in de “Ancien Presbytère=oude pastorie”, de eigenaars zijn Brits. Werd ontvangen door de vrouw, ze stond mij op te  wachten, kreeg eerst wat te drinken, kreeg te zien waar ik mijn stokken en schoenen kwijt kon. Daarna kreeg mijn kamer te zien, waar het toilet  en de badkamer was. Na het douchen, ben begonnen aan mijn Blog en werd onderbroken door de maaltijd. Geen maaltijd op z’n Frans, maar meer als thuis, voorgerecht was een experiment van de kok, koude rode bietensoep, gevolgd door een stuk zalm met Hollandaise-saus, gekookte aardappelen, broccoli, stukjes venkel, toetje was een bekertje ijs. Afgesloten met een mok thee. Ik kan vanavond heerlijk slapen, ik ben de enige gast in de gîte en heb een kamer met twee bedden.

Routeoverzicht:

Lascabanes – Saint-Jean – Montcuq – Rouillac – Bonal – Montlauzan

Weer:

Voor de middag, hoge sluierbewolking en na de middag dichte bewolking met af en toe een spatje nattigheid – 25 graden

Opmerking:

3 reacties

Opgeslagen onder De Tocht

3 reacties op Lascabanes – Montlauzan

 1. Kuijten

  Weer even een berichtje van zwager Frits, die het liefst zijn eigen avontuur zou willen beschrijven, maar het is jouw camino en ik moet er dus niet te vaak mij mee willen bemoeien.
  Ik bewonder je zeer over de afstand die je al hebt afgelegd. En Confucius heeft denk ik wel gelijk dat het gaat om het onderweg zijn.

  Op zekere zaterdag in 1999 liep ik van Cahors naar Lascabanes.volgens de routebeschrijving 23 km. De dag daarna van Lascabanes naar Lauzerte. 16 km.

  Dus je bent dus op de goede weg ofwel niet verkeerd gelopen. -:))))

  Nog even: ik heb naar Lauzerte gelopen over de asfaltweg en daarom was ik om 14.00 al in Lauzerte. Ik koos voor asfalt omdat ik de vreselijke modderpaden wilde vermijden. Medepelgrims die wel voor de modder hadden gekozen arriveerden ‘ savonds om 19.30 in de gîte !
  S avonds goeie jazz op de markt in Lauzerte.

  Goeie reis !

 2. Franz

  Wat, waren jouw plannen te saai voor die belg ?

Geef een reactie