Sevilla – week 3

Zondag: (Excursión a Córdoba)

Op excursie naar Córdoba, dit was een stad die op mijn verlanglijstje stond, ik was jaren geleden ergens geweest, waar men bogen had en die zouden in het Alhambra van Granada zijn. Na vorig jaar in Granada geweest te zijn en ze heb niet kunnen vinden, kwam ik er achter dat ik de bogen moest zoeken in Córdoba.
Ik had geluk dat de school Córdoba bezocht tijdens mijn tijd daar, anders was ik op een andere manier er naar toe gegaan.


Hieronder een opsomming van plekken die wij bezocht hebben:

Juderia (Joodse wijk)

Synagoge van Córdoba

Alcazar de los Reyes Católicos

Mezquita

Het hoogte punt was toch wel de Mezquita (Kathedraal van Córdoba), dit bouwwerk is een menging van een moskee en een kathedraal, eigenlijk is het Arabische gedeelte, mooier dan het katholieke gedeelte, zeker de moeite waard om te bezoeken.

[nggallery id=31 template=galleryview]

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Voorbereidingen

Reacties zijn gesloten.