Thomas-la-Garde – La Chapelle-En-Lafaye

Dag: 48 datum 31 juli

Kilometers: afstand 21,2 – totaal afgelegd 1004

Gisteravond, na het eten, nog even zitten werken aan de route vandaag, op het moment dat ik daarmee klaar was en aan mijn Blog wou beginnen was er geen Wi-Fi meer. Ik vroeg aan de eigenaar van de Chambre d’Hote of ’s avonds op een bepaalde tijd de Wi-Fi-verbinding automatisch uitschakelde. Hij antwoordde nee, maar mijn vrouw zal wel de stroom eraf hebben gedaan. Dus weer geen verslag. Het ontbijt was weer eens anders, twee soorten volkorenbrood, twee soorten confituren, sapje, thee en yoghurt. De eigenaar was erg enthousiast, hij had voor de overnachting en avondmaaltijd geregeld, hij liet ook zien waar we gingen slapen, eten en waar we de sleutel moesten ophalen. Het huis was ook heel bijzonder, het was in 1460 gebouw en aan de binnenkant was het redelijk modern met een antieke touche.

Route vandaag:

Na het ontbijt, spullen gepakt, afscheid genomen, nog even een paar foto’s van het huis en kerk. Het kon weer beginnen. Dorp uit, was een kleine klim, maar gezien over de hele dag, was het niets. Vandaag was het een echte bergetappe, met de finish net na de top. We moesten 923 meter klimmen en het hoogste punt lag op 1163 meter. Onze eerste stop was in Margerie-Chantagret, hier was brood en ook wat te drinken te koop. Doordat we hoogtemeters maakte hadden we ook mooie vergezichten, over het Loiredal. Het landschap was overwegend weilanden, af en toe een wijngaard en vooral op het laatste stuk bos, hier ging het pad over oude paden met stenen muurtjes langs de kant. Vooraf aan de klauterpartij door het bos hadden we in Saint-Jean-Soleymieux nog een pauze gehouden. We werden door de eigenaar van het kruidenierswinkel en op geattendeerd, waar we nog iets gekocht hadden, om even in de kerk te kijken. Het bijzondere was dat de laatste tien rijen banken, als in een theater waren, de kerk was verder klein en somber, maar wel mooie gebrandschilderde ramen. In La Chapelle-En-Lafaye aangekomen, gingen we de sleutel ophalen bij de beheerder van de Gîte d’Etape, hij liep gelijk mee naar het restaurant om te vertellen dat wij er waren en zouden komen eten, avondmaaltijd en ontbijt. Daarna naar de overnachtingsplek, een oude pastorie, hier vroeg hij aan ons gelijk, wat gaan jullie morgen doen, via welke route gaan jullie verder. In het vervolgtraject waren er twee routes, een van 86 km en de andere van 63 km. Onze keuze was snel gemaakt en stelde voor om het volgende overnachtingsadres te bellen. Hierna konden we rustig gaan douchen voordat we gingen eten. Het was in een Auberge, heerlijk voorafje, een bord met drie verschillende vleeswaren met een salade, hoofdgerecht een omelet met fijne kruiden, kaas was deze keer fromage blanc (kwark) en als toetje een stuk chocoladetaart met vanillesaus en chocolade. Terug in de Gîte, nog wat gedronken en gewerkt aan mijn blog.

Routeoverzicht:

Saint-Thomas-la-Garde – Saint-Georges-Haute-Ville – Montsupt – Margerie-Chantagret – Saint-Jean-Soleymieux – La Chapelle-En-Lafaye

Weer:

Zonnig, in het bos was het lekker fris – 24 graden

Opmerking:

Vandaag weer een mijlpaal weggewerkt, ik ben de 1000 kilometer gepasseerd.
op naar de volgende, die komen al snel dichterbij.

4 Comments

Filed under De Tocht

4 Responses to Thomas-la-Garde – La Chapelle-En-Lafaye

 1. Ben

  Wij lezen met je mee,mooi verslag!!
  groetjes uit Eindhoven

 2. Con & Thea

  SUPER!!!! 1000 km, mag je echt trots op zijn, zijn wij ook op jou :)

 3. Jan en Grad

  gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal. Keep on going.

 4. marleen

  Respect!!! Ga zo door!!!!!!!

Geef een reactie