La Chapelle-En-Lafaye – Jouanzecq

Dag: 49 datum 1 Augustus

Kilometers: afstand 16,9 – totaal afgelegd 1020

Deze morgen heerlijk uitgerust wakker geworden, alles weer ingepakt. De gîte afgesloten, om de sleutel in te kunnen leveren bij M. Jolie. Daarna aan de overkant naar binnen voor het ontbijt. Na het ontbijt was het weer tijd om op weg te gaan.

Route vandaag:

Het is net of in Frankrijk, als je een dorpje uitloopt elke keer een of andere bult op moet. Boven op deze bult lag het mooie plaatsje Montarcher, fantastische uitzichten.
Daarna konden we beginnen met afdalen, we liep hoofdzakelijk over oude wegen, uit de tijd van de Kelten en de Romeinen (VOIE BOLENE & CHEMIN DE CESAR). Aangezien het een korte tocht was en weinig plaatsje had om te stoppen, hielden we in Usson-en-Forez een langere pauze. Na deze pauze ging het verder, aangekomen in Jouanzecq, eigenlijk het normale ritueel, schoenen wisselen, vaak krijgen we een welkomstdrankje, kamer bezichtigen, rugzak uitladen, douchen, kijken of Wi-Fi het doet, indien aanwezig, GPS uitlezen, Blog bijwerken, aperitiefje, eten, laatste aanpassingen op de Blog, slapen.
Het avondeten was weer van grote klasse, vooraf een salade van verse boontjes met olijven (de boontjes waren vanmiddag ineigen tuin geplukt), Hoofdgerecht courgettegartin, met een groente die lijkt op seledrij en omelet, kaas; fromage blanc, roquefort en chèvre. Toetje; sorbetijs van frambozen met vanille-ijs en een Madeleine. Afgesloten met een kruidenthee van lindenbloesem.

Routeoverzicht:

La Chapelle-En-Lafaye – Montarcher – Usson-en-Forez – Jouanzecq

Weer:

Zonnig, met af en toe wat wolkjes – 24 graden

Opmerking:

1 Comment

Filed under De Tocht

One Response to La Chapelle-En-Lafaye – Jouanzecq

  1. Franz

    Als ik zo bedenk heb jij heel wat recepten opgedaan in die tijd dat je aan het lopen bent.

Geef een reactie